[]

market raf fiyatlarındaki saçmalık

aşağıdaki market sorusunu görünce ben de sormak istedim.

marketimiz ankara'daki çağdaş marketler. belki başka marketlerde de durum böyledir bilmiyorum.

12'li familia kağıt havlu 65 lira.
6 lı familia kağıt havlu 25 lira. aynı havlu.

12'li bir paket almak yerine 6'lı 2 paket alınca fazladan ambalaj aldığınız halde 15 lira daha ucuza geliyor.

150 gram namet dana macar salam, paketi 40 lira.
50 gram namet dana macar salam, paketi 8 lira.

40 liraya 1 paket 150 gram almak yerine, 5 paket alıp 100 gram fazla alabiliyorsunuz aynı paraya.

6'lı tuborg gold kutu 172 lira. ama tek kutu tuborg gold 28 lira. yani taşıması kolay olsun diye tek tek 6 kutu almak yerine 6 kutusu bir arada paketlenmiş bira aldığınızda 4 lira eksik ödüyorsunuz. ambalaja 4 lira istiyorlar gibi bir durum var sanki. eğer öyleyse bunu anlarım. ama aynı mantıkla yukarıdakilerde fazla fazla ambalaj aldığım halde fiyat epey bir düşük.

tek seferlik değil, durum uzun zamandır böyle. bu fiyatları koyanlar salak olamaz. ben neyi kaçırıyorum?

 
Ya o ürünlerde toptancının yaptığı bir kampanya vardır, ya da o ürünleri daha eski fiyatlı almışlardır.
Zaten farklı boyları olan 1000 kalem ürün varsa bu yüzden en fazla 20 tanesinde böyle saçmalıklar oluyor.

  • etna  (20.06.22 06:04:02) 
Marketin elinde 6'lı havlu kağıt şişmiştir. Herkes 12'li alıyordur. 12'li olanı 45 lira yapmak yerine 65 yapınca kapış kapış 6'lı gidiyordur.


  • baal  (20.06.22 06:28:35) 
Market 6'lıyı bol almıştır, elinde eski stok vardır. 12li bittiği için, yeni fiyattan almış ve fiyat geçişi yapmıştır.

Bakanlık çok sıkı denetliyor ve giriş faturasına bakıp, çok fazla zam geçerseniz hemen ceza yazıyor. Bu yüzden marketler, yeni mal almadan zam geçişi yapamıyor.


.
  • kartallar yuksek ucar  (20.06.22 09:16:31) 
abiler güzel diyorsunuz da, bu daha dün fark ettiğim bir şey değil. 2-3 aydır durum böyle. ayrıca son kullanma tarihi son derece kısıtlı olan salam gibi bir üründe de durum aylardır böyle. yani adamın 50 gramlık salamı stoklayıp ucuza bitirmeye çalışıyor olması demek, benim kurtlu salam alıyor olmam demek. söylediğiniz şey belki kağıt havluda çalışır da salamda çalışmaz ki. kağıt havluda bile 3 aylık stoğu olup da bitirmeye çalıştığını sanmıyorum.

dün paketini 8 liraya aldığım 50 gramlık salamın son tüketim tarihi 6 eylül. yani salamın raf ömrü 3 ay desek, 6 haziran'da üretilmiş, 2 hafta önce. e ama mart'ta nisan'da da salamın fiyatı byleydi. rakamı hatırlamıyorum ama 50 gramlıktan 3 tane aldığında 150 gramlıktan epey ucuza geliyordu.
  • kibritsuyu  (20.06.22 09:47:16 ~ 09:52:05) 
Metrelerine de bakman lazım, sadece adet değil, kimisinde daha az metre oluyor 12 li paket ama metresi kısa gibi, içerik o içeriklerin de kendi içinde özellikleri var.


  • selam  (20.06.22 09:49:27) 
aynı markanın aynı model ürününün 6'lı paketlenen rulosunun metrajının farklı olabileceği hiç aklıma gelmemişti. gittiğimde bakayım.

salam için de şöyle bir durum var, 150 gramlık olanın dilimlerinin çapı daha büyük. 50 gramlık pakette 6 dilim varsa, 150 gramlık pakette 18 dilim değil, 15 dilim var mesela, çapı büyük büyük daha az dilim. ama neticede gramaj olarak tam 3 katı. yani boy takıntısı olan, "benim salamım büyük büyük olsun" diyen için bu fiyat farkı bir anlam ifade eder ama yenilen salam miktarı olarak bakacaksak anlamsız. zira hamuru aynı.
  • kibritsuyu  (20.06.22 10:02:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.