[]

Araç ses sistemi

Arkadaşlar hani arabalara sonradan ses sistemi yaptıranların çoğunda bagajda hayvan gibi alet oluyor, ama halbuki fabrikasyon harman kardon ses sistemi olunca böyle bişey yok. Bu neden böyle? Sonradan yapılanların hepsinde mi bagajda aygıt olur? Teşekkürler




 
Bazilarinda var, 2 sene once cikan seat leon'da stepne icinde kocaman hoparlor vardi. Excellence paketteydi.

Biraz tercih meselesi, araba ziplasin istiyorsan koyman lazim, o kadar parayi veren adam haliyle bagaja 1 tane koyalim da farkimiz olsun diyor.

Normal muzik dinleyeceksen gerek yok tabi. Kucuk hoparlorler de yeterince bass veriyor.
  • divit  (20.06.22 03:08:04) 
divit+1

yıllar önce kullandığım alfa romeo mito aracımın bose ses sistemi vardı. stepne içinde de kocaman bir subwoofer.
  • delidir yakalayin  (20.06.22 07:54:04) 
O bagajdaki hayvan gibi alet subwoofer +1

Duyduğumuz seslerden çok, hisettiğimiz titreşimler için varlar. İyi dizayn edilmiş sistemlerde bu woofer'lar sayesinde içindeki organların titrediğini, dalağının oynadığını hissedersin :)

Ergenliğimizde az hayvanlık yapmadık bu konuda.

Şu bir gerçek ki kaliteli bir müzik için, hem seviye hem tını olarak; 4 kapıda 4 tane kaliteli 13-17 cm arası hoparlör yeterlidir. Bundan sonrası abartmaya, önce sizi sonra etrafı rahatsız etmeye başlar.

Sonradan bagaja koyulan woofer'ların bir çoğu da düzgün dizayn edilmemiş oluyor maalesef.

Bakıyorum hoparlörün specslerine, portlu kabinde olması gereken hacim 50 litre mesela. Ama bagajda yer kaplamasın diye koydukları kabin 30 litre.

Eğer bagajda yer kaplamasın istiyorsanız kabinlerinizi portsuz, kapalı kabin yapın. Daha az hacim ister, daha sert ve daha tok bas vurur.

Ha yok portlu istiyor, bu port sesini seviyorsanız istenilen hacim ne ise onu karşılayın, yerden kazanmak için kabini küçültmeyin.
  • John Bloor  (20.06.22 11:06:40) 
90 ların ortalarından 2000 lerin başına kadar kıro bir modaydı neyse ki bitti.fabrikasyon subwofer koyan oto markası bir elin parmağını da geçmez artık.
kaliteli ses yüksek ses demek dğildir.

  • jamswety  (20.06.22 17:25:59) 
cunku harman kardon milyon dolar harcayip dizayn yapiyor, neyi nereye gizleyebiliriz diye kafa patlatiyor.

fabrikasyon sub olayi devam ediyor, hatta bazi araclarda cift sub var. on koltuklarin altina koyuyorlar, ya da stepnenin icine gizliyorlar.
  • cooperr  (20.06.22 19:06:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.