[]

Arka frenlerdeki sıkıntı ne olabilir?

İki gün önce sapasağlam park ettiğim aracımı bugün hareket ettiremedim. Arka frenler pedala basmadığım halde çalışıyor. El freni taş gibi olmuş. Tek tek tüm tekerlekleri kaldırıp elle döndürmeyi denedim. Ön tekerler dönüyor, arkaların biri zor dönüyor biri hiç dönmüyor. Sorun nedir sizce?




 
el freni takılı kalmış. vitesin altındaki el frenini indirsen de lastikleri salmamış fren diskleri. aracı çok ufak ufak bir ileri bir geri yaparsan bir yerden sonra bırakacaktır diskler. ama çok ileri değil, en fazla çeyrek lastik turu kadar hareketlerle yapacaksın.


  • himmet dayi  (19.06.22 22:51:49) 
El freni takılı kalmış +1

Yalnız çok zorlamayın arabayı. Hafif ileri geri ile bırakmazsa tekeri söküp fren balatalarını falan balata spreyi ile temizleyip hafif zımparalamak gerekir.

Elinizden gelmezse bir usta çağırın.
  • lancelot du lac  (20.06.22 00:12:02) 
elektrikli el freniyse yol yardımı çağırın, kaliperleri bir şekilde teşhis cihazı ile açarlar. açamazlarsa zaten arka kaliperler değişir.


  • rain when i die  (20.06.22 02:05:48) 
El freni taş gibi olmuş dediğinize göre manuel tip el freni, fren telini ve yollarını takip etmek lazım, bir dönüş veya ek yerinde vs takılı kalmış olabilir.

Eğer sorun fren merkezlerinde olsa, merkezler balatayı sıkmış olsa el frenindeki sertliği hissetmezsiniz.

El frenini aşırı yukarı çekmemek lazım aslında.

Araç yokuşta mı kalmıştı? Freni çektikten sonra aracın yükü fren merkezlerine bindiyse ve fren de aşırı yukarı çekilmişse bundan da olabilir.

Zorlamadan bi usta, ya da anlayan birini çapırın bi baksın. Zorla yürütmeye çalışıp da diskleri ve balataları aşırı ısıtıp deforme etmeyin.
  • John Bloor  (20.06.22 11:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.