[]

Balkondaki ayakkabı dolabını arıların mesken edinmesi

Balkonumda aktif olarak kullanmadığım bi ayakkabı dolabı var kapaklı. Arada balkondayken içine bi iki arının girdiğini görmüştüm ama nadir olduğu için kuşkulanmamıştım. Ama ne olur ne olmaz içindeki tek ayakkabımı çıkarmıştım, o zaman içinde bi şey yoktu.

Şimdi tekrar balkondayken dakikada 4-5 arının girip çıktığını görünce temkinli bi şekilde kapağını açtım ve ufak bi kase boyutunda bir kovan ve üzerinde arılar gördüm.

Dolabı kullanma gibi bi niyetim yok da evden nasıl çıkarıcam bunu? Kovandan ve arılardan kurtulup dolabı çöpün kenarına bırakma imkanım nasıl olur?

Görsel: i.hizliresim.com

 
duman işe yaramaz mı acaba? arıcılar öyle yapıyor ya.


  • lancelot du lac  (19.06.22 11:57:38) 
Vicdani bir sikintin yoksa sinek ilaci sikip iceri kacabilirsin.
Bunu birkac kere tekrarlarsan ari falan kalmaz.

  • divit  (19.06.22 12:42:10) 
Esek arisi bunlar, bal arisi degil.
Bal yapmazlar ve bitkilerin tozlasmasina da katki saglamazlar.
Etcil olduklari icin diger bocekleri yerler.
Yumurta birakmak icin petek yaparlar, yani o gordugun petek bol bol yeni esek arisi populasyonu...

Cozum onermedim ama telef etmek istersen gonlun biraz rahat olsun diye yazdim.
  • darkrocq  (19.06.22 13:09:50 ~ 13:11:04) 
youtu.be

Bu sekilde calisiyorlar, 19. Saniyede arkada adam birakmayan serefli ariya dikkat et.
  • divit  (19.06.22 13:27:04) 
Öldürme konusunda çok bi vicdani sıkıntım yok da arı sokması tehlikeli bi şey sonuçta. Şu raid'in hamam böceği vs için olan ilaçlarını gece gidip sıksam dolabın içine sonra içeri kaçsam etki eder mi? Ya da tütsü falan mı alayım duman yapsın diye?

Ya da Armut'tan falan böcek ilaçlama için birini bulsam arıya çözüm sunarlar mı nasıl olur?
  • nundu  (19.06.22 14:58:16) 
Abi ne bocegi armudu, normal sinek ilacini basip kapat.

Gece karanlikta yaparsan uykuda yakalarsin hepsini.
Duman oldurmez sadece kacirir.
  • divit  (19.06.22 15:57:22) 
bizim ahırda aynısı vardı. tavana yapmışlardı kocaman. raid'in kokusuz sinek ilacını sıktım öldüler. bu daha küçük. iyice sıkıp kapağını kapa. yarım saat sonra tekrar sık. hepsi ölür.


  • spirit crusher  (19.06.22 16:01:23) 
kalın sağlam poşete geçir ayakkbılığı, bir anda ters çevirip poşetin ağzını bağla.
bu şekilde arılar dışarı çıkamaz.
bu şekilde beklet zaten bir süre sonra havasızlıktan ölceklerdir, poşetle çöpe atarsınız.
  • aslindasorunumpsikolojik  (20.06.22 00:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.