[]

Motor Ehliyeti ve Kuba Superlight

Motorun cc’sine göre ehliyet türü değişiyor mu?

Yeni başlayan birine kuba superlight 125 nasıl olur?


 
Evet, cc demeyelim de güce göre ehliyet türleri değişiyor. Yaşa göre de ehliyet türlerinin alma tarihleri değişiyor.

Yeni başlayan biri için uygun bir motor superlight, tarzı da uygun gücü de.
  • John Bloor  (18.06.22 10:51:00) 
A Ehliyet
A1, A2 ve M sınıflarını kapsayan A ehliyetle motor hacim kapasitesi 600 CC üzerindeki yüksek performanslı motosikletleri kullanmak mümkün. Aynı gruptaki diğer sürücü belgelerine kıyasla yaş ve deneyim şartı bakımından daha yüksek yeterlilik gerektiriyor.

A1 Ehliyet
A grubu ehliyetler arasında en düşük yaş şartı A1 ehliyette bulunuyor. 16 yaşını dolduran sürücüler bu ehliyete sahip olarak motor hacmi maksimum 125 CC olan tüm motosikletleri kullanabiliyor. A1 ehliyet M sınıfı sürücü belgesinin kullandığı taşıtları da kapsıyor.

A2 Ehliyet
Motor hacmi kapasitesi olarak diğer iki sınıfın arasında bulunan A2 ehliyet için hiçbir deneyim şartı aranmıyor. Motor gücü 35 KW’a kadar olan motosikletler için alınan bu sürücü belgesi A1 ve M sınıflarını kapsıyor.

M Sınıfı Ehliyet
Karayollarında küçük tip motosiklet kullanmak isteyenlerin A sınıfı motor ehliyeti yerine M sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları yeterli kabul ediliyor. MOPED olarak da bilinen motorlu bisikletler maksimum hızı saatte 45 km’yi geçmeyen taşıtları kapsıyor. M sınıfı ehliyet almak için de 16 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.
  • mustafakesekci  (18.06.22 17:59:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.