[]

Paris' e ilk kez gidecek birine tavsiyeniz var mı?

1 günlüğüne Paris'te bulunacağım. Şehir biraz ürkütücü görünüyor gözüme. Ders çalışır gibi araştırma yapıyorum. Paris Bercy Seine'de ineceğim. Bu süreçte bir güne nereleri ve nasıl gezebilirim? Şehir içi ulaşımda neleri kullanmami tavsiye edersiniz?




 
ürkütücü gelmesine gerek yok, bence biraz fazla abartılıyor kötü yanları paris'in.

şehir içi ulaşımda metro iş görür. bercy seine'de de var zaten direk metro durağı.

makineden bileti kendiniz alın, yardım etmek isteyen ya da size bilet satmak isteyen insanları reddedin.
  • king lizard  (18.06.22 01:16:54) 
Turist avcıları her tarafta. Metro biletleri ara sıra kontrol ediliyor. Bilet satış cihazlarında İng dil seçeneği var. metro biletini seyahat sonuna kadar yanınızda bulundurun.


  • kaydirmaz  (18.06.22 07:13:42) 
haha flixbus'la gidiyorsunuz di mi...

tam oranın yanında sinematek var, ona şöyle bir bakın. çok ihtişamlı bir tarihi vardır. ben oradan inip yürüyerek bastille'e, oradan notre dame kilisesine, oradan da eyfel'e kadar gitmiştim. hava güzelse her yeri yürümek en güzeli.

fakat zamanınız az gibi görünüyor. 1 bilet 1,9 euro. bununla tek yönde istediğiniz kadar ilerleebiliyorsunuz. metroya zaten turnikeden giriliyor biletsiz girmek mümkün değildi benim gördüğüm kadarıyla.

eğer fransız mutfağına dair bir şeyler yemek isterseniz buillon pigalle diye bir yer var. bunu bana hostelin sahibi önermişti. hem her şey yarı fiyatında hem de çok lezzetli.

bol bol kruvasan yiyin bir de güzeline denk gelince başka yerde yememişim ben bunu dedirtiyor.
  • bohr atom modeli  (18.06.22 10:38:31 ~ 10:41:53) 
Metroyla her yere gidebilirsiniz, metro haritası edinin bir tane. Bir de günlük metro bileti. Normalde yürümek daha keyifli ama sizin 1 gününüz var, gezeceğiniz yerler arasında metroya binersiniz hemen. Paris güvenli ve rahat gezilen bir şehir.

Bercy Seine'de inecek olsam, metroyla Bastille'e geçerim.
Meydanı görüp, Le Marais'e yürürüm. Hızlı bir kahvaltı ederim.
Yürüyerek Pont Neuf'ten Sainte Chapelle ve Notre-Dame katedralinin olduğu adacığa geçerim. (Notre-Dame ziyarete kapalı olabilir ama dışardan görülebilir. Sainte Chapelle'e girilir).

Adacığın öteki tarafı Latin Quarter, kıyıda güzel kitap tezgahları var, hatta Shakespeare & Company de buralarda galiba. Sorbonne Ünversitesi, Pantheon, Luxemburg Bahçeleri, St Germain bulvarı (Cafe de Flore ve Les deux magots vs cafelerin olduğu cadde burası) bu bölgede. Kahvemi alır, Luxemburg bahçelerini gezerim veya bu kafelerden birinde kahve molası veririm.

Çok yorulmadıysam yürüyerek veya metroyla Louvre müzesi tarafına geçerim. Louvre'u gezecek vaktiniz yok gibi ama 1-2 saat ayırırım, görmek istediğim şeyler var derseniz, müzede mutlaka görmeniz gereken 10 eser benzeri bi liste vardı müzenin sitesinde, onları görebilirsiniz, giriş çok kalabalık değilse bunu denersiniz belki.

Müzeye girmediysem, önündeki meydanda biraz vakit geçiririm, yürüyerek Tuileries bahçelerindan geçer Concorde meydanına ulaşırım.

Champs-Elysees caddesi bu noktada başlıyor. Palais Garnier (opera) bu meydana yakın. Alışveriş yapmayacaksam Champs-Elysees'de yürümem, metroyla direkt Arc de Triomphe'e geçerim.

Bundan sonra görmek istediğim Eiffel kaldı. Metroyla Trocadero istasyonunda inerim, manzara burdan güzel oluyor. Vaktim varsa Eiffel'e kadar inerim yürüyerek. Kuleye çıkmıyoruz zaten vaktimiz az. Bu arada zamanlamaya göre öğlen yemeği yenmiş olabilir, Eiffel öncesi.

Eiffel'den sonra akşama doğru metroyla Montmartre'ye geçerim. Biraz sokakları dolaşırım. Ressamlar tepesinin orda köşede bir bistro var, hem ressamların olduğu küçük meydanı hem Sacre Coeur'un dış duvarlarını görüyor. Dışarda bir masada oturur akşam keyfi yaparım, bir içki olur kahve olur. Gelen geçeni izlerim, Paris'te olmanın tadını çıkarırım sakince.

Gün batımına yakın kalkarım, Sacre Coeur'a girerim. Sonra önünden Paris manzarasını seyrederim. Gün batar.

Akşam yemeği için bouillon dedikleri, adı Chez'li restoranlardan birinde rezervasyonum vardır. Metroyla giderim, yemeğimi yerim.

Paris'te bir günüm olsa böyle geçer, görmek istedğim her şeyi görürüm. Yorucu olur mu, evet çook. Ama tek bir günüm var ve her zaman Paris'e gelmiyorum.

Üşenmedim yazdım valla, iyi gezmeler size :)
  • anthemis nobilis  (18.06.22 11:33:13) 
Ankara'ya benziyor, merkez kizilayi bulduktan sonra yuruyerek cogu yere gidersin.

istanbul'un herhangi bir ilcesi kadar buyuk.
  • divit  (18.06.22 11:51:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.