[]

Fe klavye eğitimi

bizim döemde ilkokulda bilgisayar dersleri vardı, word excel öğrenirdik, sanırım daha önce bazı ilkokullarda daktilo dersi alanlar varmış, doğru mu duydum bunu? aranızda o nesilden kimseler var mı?

şimdi merak ediyorum belki o zamanlar ilkokulların çoğunda daktilo dersi verecek kadar daktilo yoktur, ama şimdi bilgisayar labı olmayan okul yoktur galiba.
şimdi bu şekilde eğitim verecek eğitici de yoktur galiba.
peki hala seçmeli derslerde lise olsun ilköğretim olsun bu sersi veren okul var mıdır(adalet meslek gibi liseleri demiyorum, düz lise olanlardan)

çocuklara bu Fe klavye kaç yaşında öğretilmeye başlanabilir? devlet sanırım bunu yaygınlaştırmaya çalışıyor neden bilgisayar başında çalışan sürekli klavyeyle yazı yazmaya uğraşan memurlarına eğitim vermiyor(şimdi memurlara eğitim veren kurumun ismini hatırlayamadım, hangi daire başkanlığıysa artık)

ilkokulllara bu ders olarak konulsa millet gerçekten kullanmaya başlar mı?

benim okuduğum dönemde Q klavyeler vardı, liseden mezun olduğum sene yenilediklerinde Fe klavyeliydi bilgisayarların hepsi. şimdi devlet kurumlarınna yeni alımlarda Fe olma zorunluluğu gibi bir zorunluluk var mı?

 
2000 yılında abant izzet baysal üniversitesi meslek yüksek okulunda daktilo dersi vardı. öğrenciler isyan etmişlerdi ve 2001 de daktilo dersi kaldırıldı.
F klavye TSK da yoğun biçimde kullanılır. türkçe yazım düzenine en uyun olduğu için sadece F klavye alınabiliyor. sanırım teşvik var.

  • titiz  (16.06.10 02:29:54) 
ilk okulda verseler bu eğitimi çocuklara ne kadar faydalı olur peki,
hatta bilgisayar dersi mi daktilo(yine klavye ile) mu dense hangisi?

  • hoot  (16.06.10 03:01:08) 
Selamlar bilgisayar öğretmeniyim, geçen yıl 4,5,6,7 ve 8. sınıflara da derse giriyordum. 4 ve 5. sınıflara 10 parmak F klavye dersleri verdim. Sene başında başladığımız çalışmalarımıza yılmadan devam edince öğrenciler monitör ve klavyenin üstü kapalı olmasına rağmen ellerini hiç kaldırmadan çok rahat bir şekilde F klavye ile metinler yazabiliyorlardı.

Ama Q klavyenin bu kadar yaygın olması sebebiyle F klavyenin gerekliliğini anlatmam bir hayli zor olmuştu.

Eğitimin erken başlaması önemli değil, düzenli alıştırmalarla her yaşta çok rahat f klavye öğrenilebilir :) Ben de çocuklara öğretmeye başlamadan önce kendim yeni öğrenmiştim.
  • alkolik imam  (16.06.10 09:27:15) 
@alkolik imam
peki velier ve okul yönetimi ne diyor, mesela bir yıl sonra evinde i klavyeyi değiştirenler, bundan sonra q2ya qoyayım diyenler gibi, erken yaşta başlamamnın farkı iki mesaj arasında görülüyor.

  • hoot  (16.06.10 19:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.