[]

Sağlık Sigortası Provizyonu Nasıl Açabilirim?

Merhaba, 1 buçuk yıldır sigortalı bir işim yok. Freelance çalışıyorum. Aktif bir sigorta ödemem yok yani. Fakat geçmişte sigortalı bir işim olmuştu yani sağlık sigortam mevcut. Şimdi sorum şu devlet hastanesinde muayene olabilmek için hangi kuruma başvurmalı ve ne yapmalıyım? Sigorta ödememiş olanlar 2022 aralık ayına kadar hastanelerde muayene olabilecek tarzında bir haber okudum. Ama yine de bir kuruma giderek provizyon açtırmam gerekiyor sanırım çünkü e-devlet sitesinde 30 gündür ödeme yapılmadığı için provizyon verilmedi şeklinde bir uyarı var.




 
e-devlete gss borç sorgulama yazıp bir bakın bakalım ne kadar gss yazmış devlet. şu anda yeni bir yasa çıkacak galiba gss borçlarını silecekler. ondan faydalanıp borcu sıfırlayınca provizyon verecektir.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (17.06.22 17:08:41) 
teşekkürler cevap için. 4 bin küsür borç görünüyor. bunun tamamını ödemediğim takdirde muayene olamıyor muyum yani?


  • oradaydik ve simdi buradayiz  (17.06.22 17:12:55) 
e-devlet'e SPAS diye yazıp arama yapın . orada muayene olup olamayacağınız yazarç.

www.turkiye.gov.tr
  • janavarorion  (17.06.22 17:24:47 ~ 17:25:00) 
Yeni kurala gore 2022 sonuna kadar GSS borclulari devlette muayene olabiliyor.


  • cleric  (17.06.22 17:26:03) 
@janavarorio: spas'tan sorguladım şöyle bi uyarı var. "Son bir yıl içinde 30 gün gss prim gün sayısı olmadığı için, provizyon verilememiştir."
@cleric: evet bu yasadan haberim var. ama yine de belli bir kuruma gitmem gerekiyor sanırım muayane randevusu almadan önce.

  • oradaydik ve simdi buradayiz  (17.06.22 17:38:50) 
Provizyon için bir işlem yapmaya gerek yok doğrudan hastaneye gidip muayene olabilirsin. Randevu saatinde sekretere gidip kaydını açtırıyorsun o seni ödemeniz çıktı deyip vezneye yolluyor orada 7 lira ödeyip muayene oluyorsun. tahlil ve tetkikler dahil fakat ilaç alırken tam ücret ödüyorsun.


  • astronom bey  (17.06.22 17:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.