[]

Orta Kavrulmuş Yumuşak İçimli Çekirdek?

Merhaba,

Kahve uzmanlarına gelsin: Kahve makinemde bir süredir sorun yaşıyordum, sorun basınç göstergesinde sanıyordum ve tamire gitti, servisin yorumu "Kullandığınız çekirdek az kavrulmuş, bu nedenle çok sert. Makine onu iyi öğütemiyor" oldu. "Medium-roast" çekirdek kullanmamı önerdiler. Önerdikleri marka Lavazza ama benim yakınımda yok şubesi. Internetten de satılmıyor anladığım kadarıyla. Daha önce Petra- Kronotrop'un çekirdeklerini kullandım ve severdim, bu ayarda önerebileceğiniz çekirdek var mıdır? (Espresso için)

Çok teşekkürler

 
Hayatımda duyduğum en saçma bahanelerde ilk 5'e girer. Belki ben Blonde Roast seviyorum. O zaman makineyi kullanamayacak mıyım? Bozuk yapmışlar bir de çekirdek öneriyorlar. Rezillik.

Neyse, soruya gelecek olursak; starbucks'ın medium roast kahveleri güzel bence. Ama sen daha az kavrulmuş seviyorsan SB çok acı gelebilir. SB'nin orta kavrulmuşu diğerlerine göre fazla kavulmuş olabiliyor.

Bir de sanalbaharat.com diye bir site var. Çeşit çeşit çekirdek var. Kavurma derecesini seçebiliyorsun. Üstelik aşırı ucuz. Ancak Petra ve Kronotrop kahvelerinden sonra biraz dandik gelebilir.
  • himmet dayi  (17.06.22 12:57:47 ~ 12:58:12) 
@himmet dayı
Bence de çok mantıksız. Öğütücü dişlinin biraz aşındığından ancak ellerinde yenisi olmadığı için böyle idare edebileceğimden bahsettiler. Petra'yı aradım, bizim kahvelerimiz orta kavrulmuş dediler:) Kesinlikle katılıyorum, gidip yanık kahve mi içeyim sevmeye sevmeye? Her yerden şikayet yazıcam kendilerine.

SB çok sevmiyorum evet, bu yanık tad olayından.

Sanalbaharat'a bakayım, filtrelenebiliyorsa güzel.

Başka öneriler de more than welcome :)

Çok teşekkürler
  • dreamnesiac  (17.06.22 13:09:15) 
Bir servisin "bir şeyi yok bunun" diye geri gönderdiği Delonghi makineyi başka bir servis pırıl pırıl tamir etmişti geçen yıl. Başka servisi varsa bir de onları deneyin.

Cevap: buradan çekirdek alıyoruz, çok memnunuz kahvefabrikasi.com
  • kobuzchu kiz  (17.06.22 14:34:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.