[]

Cumhurbaşkanı adayı yasal olarak en son ne zaman açıklanabiliyor?

tabi eğer seçim normal zamanında olursa? yani seçimden kaç gün önce?

teşekkürs.


 
fikir vermesi açısından daha önce bu şekilde olmuş. ysk takvim açıklayacak yine.

********************
24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi için hazırlanan seçim takvimi tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurular

Buna göre, cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvurular 1 Mayıs'ta başlayacak, seçmenler tarafından aday gösterilenler için gerekli 100 bin imzanın 4-9 Mayıs tarihlerinde toplanması gerekecek, seçmenler bu süre içinde ilçe seçim kurullarına imza verecek.

Siyasi partiler, cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını 5 Mayıs saat 17.00'ye kadar yapabilecek.
********************

edit:link
www.trthaber.com
  • lazpalle  (16.06.22 17:10:04 ~ 17:12:02) 
6271 numaralı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu

Siyasi partilerce aday gösterilme
MADDE 8
...
(2) Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilân edilen süre içinde, adayların isimleri, muvafakat belgeleri ve gerekli diğer belgelerle birlikte Yüksek Seçim Kuruluna başvurularak aday gösterilmiş olur.
...

Seçmenler tarafından aday gösterilme
MADDE 8/A
...
(6) Belirlenen süre içinde yüzbin seçmen tarafından teklif edilen kişiler, geçici aday listesinde gösterilir.
...

Sonuç olarak aday gösterilme için son tarihi Yüksek Seçim Kurulu belirliyor. Yani kanunda net bir süre yok. YSK ne derse o. 24 Haziran seçiminde Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için siyasi partilerce yapılacak cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları, 5 Mayıs 2018 günü saat 17.00'de bitmiş.
  • himmet dayi  (16.06.22 17:20:46 ~ 17:22:13) 
Yukarıda verilen linkte güzel bir takvim yayınlanmış tablo olarak ;

Demek ki ortalama seçimden 50 gün önce başvurunun yapılmış olması gerekiyor.

Mevzuatta tarih ve süre verilmemiş, "YSK'nın açıkladığı takvime göre" denilmiş.
  • John Bloor  (16.06.22 17:23:23 ~ 17:24:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.