[]

Bu kadar su tüketilen bir evde ne yapılıyor olabilir?

Yan komşular bir ayda 15 ton sıcak su, 23 ton soğuk su kullanmışlar. Bir önceki ay da 11 ton sıcak, 16 ton soğuk su kullanımı var (soğuk su tüketimlerine sıcak su dahil değil). Ev 200 küsür metrekare (4+2), kalabalıklar gördüğüm kadarıyla ama bu kadar suyu nasıl tüketiyorlar aklım almadı.




 
arıtma cihazı varsa 1'e 10 kullanıyor suyu, tüketim ondan çok olabilir.


  • roket adam  (16.06.22 16:19:03) 
günde 1 ton normal değil mi
çamaşır, bulaşık makinası da çok harcıyor
her gün o kadar kişi duş alsa
sifonu, temizliği
  • mantık  (16.06.22 16:26:36) 
Sıcak su tüketimi aşırı olduğuna göre sifon/musluk kaçağı vs değil, evde kalabalık bir nufus var ve sık banyo yapılıyor demek.

Buna paralel çamaşır, bulaşık ve diğer işler için kullanım bence normal.

2-3 kişilik, su kullanımına dikkat eden evlerde bile 10 m3 tüketim ortalamadır.
  • John Bloor  (16.06.22 17:20:20) 
ne yapiyorlar bilmiyorum ama benim 10 katim su kullaniyorlar. evde 8 kisi falan yasiyor olabilirler. ya da ev mustakilse (ikiz villa vb), hergun teras, balkon yikiyor olabilirler. Hali yikamaci isletiyor bile olabilirler :D

her gun dus alan, haftada 1-2 camasir makinasi kullanan ve elde bulasik yikayan insanim.

Gunde 1 ton normal degil mi diyen arkadasa ne diyecegimi bilemedim bu arada. Ona cok kirginim.
  • darkrocq  (17.06.22 00:15:51 ~ 00:20:27) 
full evde yemek yapıp 3 öğün bulaşıkları da elde yıkıyorlardır. kalabalık olmaları durumunda bol bol banyo çamaşır falan da dersen bence çok ekstrem değil. ben tek başıma 6 ton kullanıyorum. 5-6 katım benim.


  • floydian  (17.06.22 01:23:22) 
Tahminim o evde 6-7 kisi yasiyor, ki zaten buyuk ev 4 oda vs.
Bizim 3 kisi aylik ortalamamiz 15m3 civari.
Cok dus aliyoruz, bulasik makinasi hergun calisiyor, camasir makinasi 3 gunde bir calisiyor, vs.
  • cooperr  (17.06.22 06:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.