[]

Göz bozulunca böyle mi oluyor?

Sol gözüm gayet iyi bir ara 0.25 idi, hala öyle olabilir hiç bir kayıp hissetmiyorum. Fakat sağ gözüm 2 desem yeridir. Ama o da bir netleşiyor bir aşırı bulanıklaşıyor. Yine de net hali bile soldaki gibi olmuyor. Zaman zaman da yatarken falan tek gözle telefona baktığımı fark ettim. Meğer sağ iyi görmediğinden kapatıyormuşum :D Ama bu tarz davranışlar iyice tembelleştiriyor ve günden güne bozuyor olabilir mi?

Böyle nasıl hissediyorum, sanki gözümün içinde çapak veya dışına bi katman inmiş de ovalayınca, yıkayınca geçecekmiş gibi hem psikolojik hem de fiziksel olarak bir şey varmış gibi hissediyorum. Ama ne yapsam geçmiyor. Sinirlerimi bozdu. Hastalıkla yüzleşmek ne zormuş.

Göz bozulunca böyle mi oluyor yoksa ara ara netleşmesi falan daha kurtarılabilir bir şeye işaret mi?

Önce bir sorayım dedim, fırsat olunca doktora da gideceğim.

 
Sorularınıza bir cevap değil ama 2 desem yeridir cümlenizi okuyunca yazasım geldi. :)

Kaç metreden itibaren görememeye başlıyorsanız 1 / bu mesafe yaparsanız kabaca miyop numaranızı bulmuş olursunuz. Yani gözünüzün 2 numara olması demek yarım metreden itibaren görüş bozuluyor demektir. (1/0.5=2)

Dediğim gibi sorunuza cevap değil, o nedenle meşguliyet için özür… :)
  • invictae  (15.06.22 23:54:29) 
Büyük ihtimalle bozuk olan gözünüzü daha az kullanıyor ve tembelleştiriyorsunuz. Bir an önce gözlük/lens alıp normale çekmek gerek.
Belki miyop-astigmat gibi göz bozukluğu değil de farklı bir şey vardır.
Her şeyi ihmal edin, kendinizi ve sağlığınızı etmeyin.
  • michael_knight  (16.06.22 00:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.