[]

Akım korumalı prizler işe yarıyor mu

Merhaba, evde zaten sigortalar var. Akım sigortaları alıp nasıl bu prize gelecek?




 
Pek yaramiyor, amaci zaten tv'den once patlayip kisa devre yaptirmak.
Kisa devreyi goren sigorta da haliyle atiyor.

Tv icinde o parcadan zaten var, once hangisi patlarsa masrafin o tarafa kayiyor.
Yildirim ya da yuksek akim gelirse korumuyor zaten, onun korumasi pahalim
  • divit  (14.06.22 22:00:51) 
onlar akım koruması olmayan hatlar için esasen


  • Unde bach canim  (14.06.22 22:41:47) 
Evde kaçak akım rolesi varsa bunlara gerek yok.


  • primetime  (14.06.22 23:42:46) 
Ustteki bilgiler yanlis.

Kacak akim rolesi insani carpilmaktan korur, herhangi bir aleti korumaz.
Fazdan giden akim notrden gelmezse biri carpiliyor diye atar.

Akim korumali priz aslinda yanlis isinlendirilmis, dogrusu yuksek voltaj korumali olmaliydi.

Sehir sebekesinden 250-300 volt gibi bir voltaj gelirse icindeki varistor kisa devreye duser ana sigortayi attirir. Akim zaten istese de yuksek gelemez tv(ornegin) ne kadar cekerse o kadar gelir.

Akim korumasi zaten ana sigortada var, ustunde 16a yazan seyler fazla akim cekilirse atar. 120 yildir falan mevcut bu sistem her evde.

Dogru koruma icin voltaj regulatoru,yildirim koruyucu(parafadur) ve standart sigortan olmali.
Zaten toplam 1500-3000 tl eder bu ucu.
Evi sigortalatmak daha ucuz
  • divit  (15.06.22 00:35:01) 
Bir cihazı gerçekten korumak istiyorsan ups alırsın, akım korumalı priz diye satılanların içinde @divit'in de dediği gibi yüksel voltaj anında kısa devre olup ana sigortayı attırarak koruma yapmaya çalışan bir varistör var. Orjinal adı "surge protection" bile durumu açıklıyor.


  • kimlanbu  (15.06.22 10:38:01) 
10-15 fiş bağladığım şeylere akım korumalı alıyorum. belki bir kere devreye girmiştir. onda da girmese belki bir şey olmazdı. yine de alırım yani.


  • duyurukullanıcısı  (15.06.22 10:42:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.