[]

Dizüstü bilgisayar mavi ekranda kalıyor. (Caps'li)

Selam.
İkinci el bilgisayar almıştım, aldığımdan beri defalarca format atıp sıfırdan Windows kurmama rağmen arada kriz nöbeti var gibi mavi ekran hatası alıyorum. Güvenli modda açılıyor ama sıradan bir şekilde açmaya çalışınca böyle saçmalıyor, defalarca kez yeniden başlatıyorum. Bazen de Windows logosunda takılı kalıyor.

"technical information" yazan yerdeki lfanümerik olarak belirtilen kodlar sürekli değişiyor. Sorun nedir tam olarak?

i.hizliresim.com

 
güvenli modda açılıyorsa donanım hatasıdır. çok büyük ihtimalle de video card hatasıdır.

temiz bir windows kur, ekran kartını sitesinden güncelle. windows update i kapat. sorun kalmaycaktır. windows 7 den sonra windows kendi kafasına göre driver indiriyor. onlarda sorun yaratıyor.
  • janavarorion  (14.06.22 21:56:31 ~ 21:57:17) 
@janavarorion: zaten 4-5 defa format attım. Windows 7 kuruluydu, birkaç gün sonra hata alınca yeniden kurdum. Sonra Windows 10 ve tekrar Windows 7. Hepsinde de sıfırdan format atıp kurdum. Donanımların sürücülerini manuel olarak kendim güncelledim ama sonuç aynı.


  • m e b  (14.06.22 22:59:01) 
Kullandığınız model AMD kartlı HP Pavilion serisi mi?


  • gelecegin yildizi  (15.06.22 09:07:42) 
@gelecegin yildizi: directx'ten bakınca intel hd graphics yazıyor; aygıt yöneticisinden bakınca da hem intel hd graphics, hem de amd mobility radeon hd 5000 series yazıyor.


  • m e b  (15.06.22 21:25:31) 
  • janavarorion  (15.06.22 22:18:18) 
bu modelde kronik bir ekran kartı sorunu var maalesef, hatta çözüm için şöyle bir şey yapıyorlardı:
youtu.be

o yüzden amd’nin driver’ını silerseniz mavi ekransız kullanabilirsiniz.
  • gelecegin yildizi  (15.06.22 22:28:37) 
@gelecegin yildizi: silmedim ama devre dışı bıraktım. öyle olunca görüntüler komple gitti ve bilgisayarı kapatıp açtım. sorun çözüldü ama bu sefer de bilgisayarım aşırı ısınıyor.

şu an amd devre dışı ama aygıt yöneticisinden baktığımda intel olanının yanında "Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)" ve "Bu aygıt kaynak kullanmıyor çünkü bir sorunu var." diyor.
  • m e b  (24.06.22 22:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.