[]

i20'den c3 aircross'a geçmek

i20 şu an 450k ortalama. c3 aircross 600k ortalama.

150k verip geçmeye değecek bir araba mı?

geçmeyi düşünme sebeplerimiz:

* i20'nin adeta yakıt tankı delikmiş gibi benzin yakması ve buna rağmen kaplumbağa gibi yavaş olması. (gerçekten sinirlerim bozuluyor. uzun yolda hafif rampada broadwayden selektör yemişliğim var.)
* c3 dizel, az yakıyor, çok daha konforlu, bagajı daha büyük, cam tavanı da var.
* hepsinden önemlisiyse, yatırım amaçlı alıyoruz. çünkü üstteki arabalarla makas her geçen gün açılıyor. hayatımız boyunca alabileceğimiz en üst seviye araba bu olacak muhtemelen.

 
c3'ün i20'den daha iyi bir araç olduğu kesin. ama 600 bin diye çok kaliteli bir araç beklemeyin. her tarafı bir oyuncak araba kadar plastik ve her yerinden ses alan bir araç izlenimi verdi bana (2 gün kiralayıp 1000 km kadar kullanmıştım)


  • roket adam  (14.06.22 12:01:38) 
daha iyi değilse bile bir alternatif olarak egea cross dizel de düşünülebilir belki o fiyatlarda. yeterince seri, bagajı fena değil, ama bildiğim kadarıyla cam tavanı yok.


  • gkhncnzdgn  (14.06.22 13:14:34) 
Yatırım amaçlı alıyorsanız al-satta prim yapan markalar tercih edin. Olası bir otomobil krizi bitişinde C3 Aircross çok da tercih edilmez.

Polo veya T-Cross daha mantıklı mesela.
  • lancelot du lac  (14.06.22 14:07:25) 
i20 o kadar da kötü bir araç değil. Hatta şu anda fiyat performans olarak alınabilecek ideal araçlardan biri. B sınıfı bir otomobilden nasıl bir performans bekliyorsunuz bilmiyorum ama, rampada zorlanması bir problem olabileceğini düşündürttü araçta. Ya da hangi i20'yi kıyaslıyoruz? 1.0 motor mu? 1.4 motor mu?

C3 aircross suv karakteristiği olan bir araç. i20'yle ne kadar kıyaslanabilir bilmiyorum ama o fiyat farkına değecek bir artı sunmuyor. TAbii ki bu kişisel bir tercih, araba alışverişinde rasyonel düşünmeyiz genelde. Tasarımı hoşumuza gider vs o ayrı.

Otomobile bir yatırım gözüyle bakmayın derim:) Ama buradan kastınız kolay satılabilecek bir araç diye düşünüyorum. Açıkcası ben c3 aircross yerine o fiyata daha hızlı satılabilecek ve daha az sorun çıkaracak araçlara yönelirdim.

mesela toyota corolla 1.5 flame paket almak mümkün bugünün fiyatıyla.
Hatta biraz zorlayıp hybrid bile alınabilir.

En azından C segment bir araç almış olursunuz. Aircross ne kadar donanımlı ya da iyi duruyor olsa da neticede b segment.
  • anten  (14.06.22 14:34:53) 
@anten, arabada hiçbir problem yok. 2 arkadaşım daha i20 var 1.4 motor. araba zorla gidiyor ittire ittire azıcık yük varsa.

toyota corolla 1.5 flame'in dizeli yokmuş. kesinlikle benzinli yok hibrit mibrit araç almam. i20'den sonra benzinli araçtan da tiksindim.

zaten dünden bugüne c3 aircross bile 20k koymuş üstüne. bu da kaçtı artık. araç değiştirme işi bitti sanırım.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (14.06.22 15:38:33) 
1.5 dizel duster alabilirsiniz.
Konfor tartışılır ama parçası ucuz, motoru iyi.

Onun dışında gene dizel rifter, berlingo vs gibi araçlar olabilir.

Bu arada 1.4 mpi sebebiyle benzinden korkmanız normal çünkü 1.4 mpi. Hele otomatikse gg wp.

Eğer çok km yoksa ben olsam 1.2 motor fransiz, ya da tce clio vs bakarım. 1.0 ecoboost ford da olur.
  • logisticsmanager  (14.06.22 16:19:45) 
i20 1.2 benzin (orta kasa 2013) den c3 1.6 dizel e geçmiş biri olarak kesinlikle daha konforlu diyebilirim. i20 yeni kasa da kullandım ama nedense orta kasa bana daha konforlu geliyordu. burada asıl soru hangi donanımdan hangi donanıma geçiyorsunuz.

i20 1.0 mı 1.2 mi 1.4 mü 1.4 dizel mi ? yıl kaç ? jump style elite ? büyük ihtimal elite tir
c3 aircros 1.2 mi , 1.5 dizel mi ? feel bold shine hangisi ? 600k civarı feel bold lar var .


donanım derdiniz çok yoksa neden C4 feel paket düşünmüyorsunuz :)

vereceğiniz cevaplara göre yorumumu yapabilirim.
  • janavarorion  (14.06.22 18:43:13 ~ 18:44:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.