[]

Böyle biri ne kadar maaş almalı

Bir şirketten iş teklifi aldım ve maaş olarak 9000 TL teklif edildi. Görev tanımı olarak da gerektiğinde basın bülteni yazılması, sosyal medya içeriklerini hazırlanması, video kurgu işlerini üstlenilmesi, video çekimi yapılması, mümkünse after effects bilinmesi ve photoshop'ta ilgili içeriklerin görsellerinin tasarlanması bekleniyor.

Ayrıca şehir dışında da çeşitli görevlendirmeler içeriyor bu pozisyon. Yani gidip şehir dışında da çekim yapılması vs bekleniyor.

Bu özelliklere sahip birisi için 9000 lira nasıldır?

Bu alanda 1.5 yıl civarı bir tecrübem var ayrıca.

 
Ücret normal. Herhangi bir meslek söz konusu değil. Maalesef ikamen kolay bulunur.
Ayrıca 1.5 yıl da çok az söz konusu iş için.

  • les yeux blanches  (14.06.22 02:47:35) 
Çok fazla değişken var.

1) Bu şirket kurumsal bir şirket mi? Her ay maaşınızı gününde ve eksiksiz bir şekilde alabilecek misiniz?

2) Belli bir süre sonra şirket içinde yükselme veya maaşınızda iyileştirme (enflasyon farkından bağımsız olarak) olma şansı var mı?

3) Daha önceki tecrübelerinizde ne kadar kazandınız?

4) Başka iş teklifleri var mı, ne kadar süredir işsizsiniz, acil olarak işe ihtiyacınız var mı?

5) Yalnız mı yaşıyorsunuz, evli misiniz, aylık giderleriniz ne kadar?

Daha da artırılabilir. Çok fazla değişken var. Birisinin bu soruya net bir cevap vermesi imkânsız. Ha burası Ekşi Sözlük olduğu için "Yahu ben ayda 80.000 lira kazanıyorum, 9.000 lirayı da arabamdaki benzine harcıyorum. Bu paraya çalışma." diyenler olacak muhakkak ama onları çok fazla ciddiye almamak gerekiyor. Elbette 9.000 lira ile geçinmek zor ama Türkiye'de genel olarak geçinmek zor ve işsizlik de insanı kötü bir işten çok daha fazla yıpratıyor hem maddî hem manevî anlamda.
  • h1a9t6a7y  (14.06.22 02:49:38) 
Ben de normal olduğunu düşünüyorum.


  • mg3929  (14.06.22 09:46:40) 
Ücret kişiden kişiye değişebilir, 1,5 yıl tecrübe için bana uygun göründü.
Ama işe girerken çalışma saatlerinle ilgili anlaşmanı öneririm.
"Elbette işler acil olunca, kriz olunca mesaiye kalırım ama mesai saatlerim şu saatler olacak sadece" şeklinde konuşmanızı öneririm.

Çok çeşitli iş yapacağınız için her şeyin sürekli yetişmesi gerekecek, daha kalitelisi, revize edilmiş vs. derken yaşamınıza zaman kalmayabilir.

Mesela "şu videonun kurgusunda şöyle şöyle şeyler deneyelim" dendiğinde "elbette deneyelim ama o zaman basın bültenini yarına yetiştiremeyiz" diyeceğinizi hafiften hissettirin derim.
  • michael_knight  (14.06.22 10:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.