[]

Trafik Kazası Sonrası İşlemler

Merhaba,
Bugün ufak maddi hasarlı bir trafik kazası oldu. Karşı taraf suçlu arkadan çarptı. Fotoğraflama, Tutanak tutulması, poliçe, ruhsat, ehliyet fotokopisi vb işlemleri gerçeklestirildi. Bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Direkt sanayiye gidip aracımi yaptırabilir miyim yoksa karşı tarafın sigorta şirketinin yönlendirmesini mi beklemeli? Teşekkürler, kazasız günler.



 
Yetkili servisler sizin hiç bir şey yapmanıza gerek kalmadan tüm işlemleri kendileri yapıyor, ancak sizi bir konuda uyarayım benim başıma geldiği için biliyorum, Aracımın sol arka kapısı yarım açıkken bir dolmuş gelip kapıma çarptı yolcu indirmeye çalışırken (dolmuşun otomatik kapısı dışa doğru açıkken hareket halinde olduğu için 7/7 suçlu bulundu), Sanayide bir servise verdim o her şeyi halletti ama aradan aylar geçince bir tramer bilgisine bakayım dedim, o zamanın parasıyla 700 TL masrafı var demişlerdi ama sigortadan 1800TL para almışlar sigortadan kim bilir neler neler yazdılar (O zamanlar 1800 TL benim aracım için büyük paraydı aracımın fiyatı zaten 14K idi). Yani siz hiç ilgilenmezseniz 10.000 TL'lik masrafı 100.000 TL gösterirler satarken aracın hasarı büyük görünür.


  • solo  (13.06.22 16:12:47) 
Tramer tutarının şişmemesi için yetkili serviste değil de dışarıda, özel bir kaporta boya servisinde yaptırın.

1. yaptıracağınız kaportacıyı tespit edip hasar dosyası açtırın (ustalar halleder)

2. ekpser gelip aracı görecek ve servis/usta ile anlaşacak tamirat tutarını.

3. eksper dosyayı hazırlayıp size/ustaya "aracı tamir edin" bilgisi verecek

4. araç tamir olduktan sonra fotoğraflar çekilip ekspere yollanacak, dosya kapatılıp ödeme beklenecek.

5. sigorta firması ödemeyi size ait ibana ya da vekalet ile yetki verdiyseniz servise/ustaya yollayacak.

Tavsiyem vekalet verip ödemeyi servisin/ustanın alması yoluna gitmeyin, böyle olunca hasar şişiriliyor.

Önden siz usta ile pazarlık yapın, atıyorum "2500 tl yaparız abi" dediler. Ekspere bunu 3000 liraya da kabul ettirebilirler, bunu da konuşun önden.

Siz cebinizden 2500 verip tamirinizi yaptırırsınız, sonra da sigortadan gelecek 2500 + fazlası ödemeyi beklersiniz.

Tamirata başlamadan önce eksperin ne kadar hasar ödemesini kabul ettiğini öğrenin mutlaka.

En önemlisi de, boya ve düzeltme ile hal olacak bir parçayı sakın değiştirtmeyin!
  • John Bloor  (13.06.22 16:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.