[]

Şeffaf Lens önerisi

Selamlar, iki gözüm de 2.5 derece miyop.Astigmat yok. 8 yıl boyunca Acuvue Oasys lens kullandım aylık. 8.8 mm yarıçaplı. 2019 itibariyle sol gözüme artık lensi taktığımda sürekli batma yapmaya başladı ve takamadım lensi. Akşamları gözlük kullanmama rağmen göz kuruluğu olduğunu tahmin ediyorum. 3 sene ara verdim lens takmaya. Tamamen gözlüğe geçtim. Şimdi ise sıkıldım gözlükten ve tekrar lens kullanmak istiyorum.

Oasys dışında batma yapmayacak önereceğiniz lensler nelerdir?Göz doktoru numune olarak birden fazla farklı lens verdi al dene istediğini seç dedi gönderdi ama verdiklerinin hepsi günlük lens imiş. En çok precision adındaki lenste çok rahat ettim. www.lensmarket.com

Ama maalesef bunun da aylık olanı yok.

Buna yakın başka lens kullanan olduysa önerilere açığım.

Teşekkürler

 
ben hem Acuvue Oasys hem bunu kullanıyorum:
www.lensmarket.com

ikisinde de sorun yaşamadım, deneyebilirsin.
  • akil kupuru  (13.06.22 13:51:16) 
@akil kupuru biofinity guzel gorunuyor aylık mı bu?


  • camene87  (13.06.22 14:49:13) 
acuvue oasys +1


  • dedim ben sana  (13.06.22 15:20:21) 
aylikta benim de en rahat ettigim lens biofinity. ben toriclerini kullaniyorum memnunum. ama surekli kullanmiyorum. disariya cikacagim zaman gunes gozlugu kullanabilmek icin takiyorum lens. taktigim zaman da 1 hafta cikarmadigim oluyor, geceleri biraz kuruyor ama sabah yine iyi oluyor. bu lens gece uyurken de takmaya uygun, kendi iddialari o sekilde, ben de sikinti yasamadim.

ama yeni oasys'in toric gunluk lensini aldim, onlar biraz daha rahat geldi. yani gunluk lens rahatligi sunmasa da biofinity gunluk lense en yakin lens kullandiklarimdan. ki toric olmayanindan da kullanmistim, onlar daha da rahatti.
  • lemmiwinks  (13.06.22 15:21:40) 
Oasys çok konforlu bir lens ama ömrü çok kısa, gün içi kullanımda (üzerinde yazdığı gibi) 15 gün ancak kullanabiliyorsunuz ve sonra ağırlaşıp rahatsız etmeye başlıyor.

Ben biofinity kullanıyorum, oldukça memnunum. B+L Ultra'yı da denedim, çok konforluydu ama pahalı diye tercih etmiyordum, son alışverişimde bir kere daha deneyeyim diye aldım, artık üzerinde "Türkiye için üretilmiştir" yazıyor, bize daha alt kalite ürettikleri için mi yoksa lens suyumu değiştiğim için mi bilemiyorum , o kadar da süper rahat gibi gelmedi. Tekrar biofinity'ye döneceğim.
  • iustitia omnibus  (13.06.22 15:58:28 ~ 15:59:12) 
ben de biofinity kullanıyorum, gayet iyi. aylık ayrıca.


  • roket adam  (13.06.22 16:52:10) 
Çok marka denemiş birisi olarak, benim de tercihim Biofinity.


  • nhtzmc  (13.06.22 17:52:02) 
yaklaşık 20 yıldır aylık toric lens kullanan biri olarak. birçok marka deneme fırsatım oldu. PureVision ile başlamış olduğum bu yolculuk. 2. senesinde batma , kuruluk, hasassiyet gibi sorunlara yol açtı. Acaba gözüm uygun değil mi diye düşünürken. Air optix denemeye karar verdim. 1-2 sene de bu sorun çıkarmadı. Sonrasında yine aynı sorunlar.

Sonrasında dokturumdan lens için muayene aldım. tekrar ölçümler falan yapıldı ve BC değerimi biraz daha düşürdük. 8.60 olan Acuvue Oasys e geçiş yaptım.

Meğerse o BC değerini oturtmak çok çok önemli bir hususmuş. fazla olan BC değeri gözbebeğinden taştığı için gözde hassasiyet yapmaya başlıyormuş.

Son 15-16 senedir Acuvue Oasys ile mutlu mesut yaşıyorum :) yakın zamanda lazer falan olmayacaksan BC değerini düşürüp (8,60) 1 kutu alıp şansını dene derim.

Buna ek olarak gözlükte kullanıyorum. günde ortalama 12 saat falan lens gözümde oluyor. ortalama 1 kutu lens 1 sene gidiyor bana . (göz numaralarım farklı her göz için ayrı kutu alıyorum :))
  • janavarorion  (13.06.22 21:17:24 ~ 23:17:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.