[]

Keçeli kalem duvarı boyayınca kapanır mı? Veya duvarlar boyanmamış mı?

Tadilatta duvara prizlerin yeri için küçük işaretlemeler yaptık ve notlar yazdık mavi keçeli ile. Çok bastırmadan ince ince.

Tadilat sonu "duvarlar astar boyası ve normal yağlı boya ile boyandı" diye biliyoruz. Ama yazıların hepsi kabak gibi görünüyor, okunuyor, kapanmamış.

Eve gelen ve bizim boyacıyı hiç tanımayan başka bir usta da eve girince direkt duvarların boya işi ne zaman bitecek diye sordu.

Biz de şaşırdık, e bitti işte, bu bitmiş hali işte dedik. Adam da daha da şaşırdı, abla bu duvarlara sadece astar boyası sürülmüş, normal boya yapılmamışki dedi.

Keceli kalem izleri de kabak gibi durduğu için işkillendik. Doğru olabilir mi? Bunu anlamanın bir yolu var mı acaba?
Boyacıya son ödemesini daha yapmadık. Emin olursak o ödemeyi yapmayalım diyoruz.

Bizim boyacı ile daha konuşmadık, ne desek, nasıl konussak?

 
Duvar niye yagli boyayla boyansin ki, su bazli boyayla boyar gecersin kapanmazsa kat kat atmaya devam edersin.
Astar diye bir sey yok normalde, duvarlar saten mi?

Keceli kalem alttan gozukur tabi onla isaretleme yapmak hata, onu bastan silmek lazimdi boyaya baslamadan once. Oralari iyice kaziyip 1 kat daha atsin.
  • divit  (13.06.22 13:40:20) 
Eğer alttaki boya ile yeni boyanacak boya arasında fark varsa geçiş astarı kullanılır.

Fark yoksa, mesela ikisi de su bazlıysa (genel olarak böyledir) direkt boyanabilir.

Fakat keçeli kalem izi onlarca kat atsanız da sürekli kusacaktır, bu yüzden kalem olan bölgelere kusmayı engelleyen bir astar sürülebilir.

2. ustanın bahsettiği "astar boyası" da cins olarak astar olan değil de, ilk kat olarak biraz sulandırılarak sürülen boyayı bahsetmek istemiştir.

Yani ilk katı vurmuşlar, ikinci katı vurmamışlar demek istemiştir.

Siz boyacıyı çağırın, ve tüm leke ve izlerin boyanmasını isteyin. Hık mık ederse başkasına boyatıp ödemesinden düşeceğini söyleyin. Çok da yüz göz olmayın gelsin boyasın duvarları bir kat daha.

Tüm duvarlar normal de sadece kalem izleri varsa komple boyaya gerek yok, oraları halletsin
  • John Bloor  (13.06.22 13:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.