[]

Öğle yemeği yerine sağlıklı öneriler

Bu aralar zayıflamak için öğle yemeklerini atlamaya veya geçiştirmeye başladım.
Sabah yumurta domates peynir zeytin çay
Akşam Ana yemek (pilav, ekmek vs yok)

Fakat öğlen bazen canım istiyor, o öğün için lifli barlar vs ne yiyebilirim?

 
Hocam yanlış anlama ofansif bir cevap değil bu ama diyette şu karbonhidrat düşmanlığına son verin ne olur, bakın sonra yoksunluk yaşıyorsunuz diyetinizi sürdüremiyorsunuz, yapmayın böyle, bunlar size kilo aldırmaz kilo aldıran şey bunları ihtiyacınızdan fazla tüketmektir, konuyu bu şekilde değerlendirin. İkinci olarak tavsiyem kalori sayın hocam. Toplam ihtiyacınızı bulun sonra bunları protein/yağ/karb. olarak makrolara ayırın sonra buna göre yiyin yemeklerinizi, böyle yaparsanız neyi ne kadar yediğinizi de ölçebilir hiçbir şeyden mahrum kalmaz diyetinizi daha uzun süre sürdürebilirsiniz. Önemli olan bu yiyeceklerden kaçmak değil sürdürülebilir bir program oluşturup ona göre beslenmenizi ayarlamaktır.

Ekleme: Hatta bu konu şöyle izah edeyim: Bir diyette toplam aldığın kaloriyi hesaplarken bunun için çok basit ve evrensel bir formül vardır; kilo*2 gr protein kilo*0,9 gram yağ alınır kalan açık da karbonhidratla tamamlanır, bunun nedeni diyetler "yıkıcı" etkiye sahiptir, yani sen kaloriyi düşürünce vücut yağları yıkarken sadece yağ yıkmakla kalmaz lüzum görürse, ki bu lüzum görürse ibaresinin anlamı çok geniştir, proteinleri de yıkar çünkü bazı aminoasitler çok kolay bir şekilde glikoza çevrilir, sisteme yeteri kadar karb. gitmezse acil durumlarda bu proteinleri yıkarsın bu da kas kaybına neden olur. Bunun önüne de 2 şekilde geçilir proteini yüksek alır olası protein yıkımlarını tolere edersin ikinci olarak da karbonhidratı "yeter" miktarda alırsın sistemin protein yıkmasını en düşük düzeyde tutarsın, ha yine yıkılır ama daha az yıkılır. Karb. o nedenle önemli. Ha ama senin spesifik bir programın vardır makroları ona göre dağıtırsın orada da karbonhidratı çok düşük alman gerekir onu anlarım ama orada da o programı bilinçli oluşturursun ona göre bi düzenin olur o zaman problem olmaz fakat "dur karbonhidratı az alayım çünkü kilo yapıyor" düşüncesiyle azaltırsan faydadan çok zarar görürsün.
  • Kaleci Saçlı Forvet  (13.06.22 12:34:44 ~ 13:31:24) 
lifli barda şeker oluyor. diyette en önemli şey şekerin tadını unutmak. böylece canınız çekmemeye başlıyor.
öğlen aç kalmak diyette doğru bir uygulama değil bu arada. çerez yenebilir. yağlı, doyurucu ve besleyici. karbonhidratı da tamamen kesmek hiç sağlıklı değil. dümdüz zayıflamaktansa sağlıklı bir şekilde zayıflamanın yolunu arayın.

  • neira  (13.06.22 12:43:22) 
sabah yedigin oglen ye abi, faydasini goreceksin. onlari yaninda ise gotur ya da evdeysen oglen 12-1 gibi ye.


  • bay b  (13.06.22 13:13:49) 
ben öğlenleri smoothie yapıp içiyorum. çilek yoğurt süt bal buz karıştırıyorum. hem tok tutuyor hemde hafif oluyor.

bazende ıspanak maydonoz yeşil elma ve limondan smoothie yapıyorum. Tavsiye ederim.
  • al basmadan donu var  (13.06.22 13:18:24 ~ 13:18:50) 
Yukardakilere ek olarak öğlenden ziyade akşamdan kısmanız en doğrusu. Gece yatmadan 4 saat önce son yemeğinizi yemiş olursanız hem uyku sağlığınız açısından faydası olur hem de hareketsiz vakitte besin almamış olursunuz. Kilo verme çabasının ötesinde de önerilen beslenme şekli bu.

Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam da yatmadan dört saat kadar önce hafif bir atıştırma hem gün içinde enerjinizi korumanızı hem de uyku zamanı vücudunuzu dinlendirmenizi sağlar.
  • akhenaten  (13.06.22 14:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.