[]

ethereum buradan alinir mi?

an itibariyle 1366 dolar seviyelerinde. elimde birikimim olarak 134 bin tl var. bu seviyelerden alip beklemeye koyulsam yanlis mi yaparim? simdiden degerli fikirleriniz icin tesekkurler.




 
Onu kimse bilemez de, ben olsam düşüş trendini kırmadan bulaşmazdım.

i.hizliresim.com

Özellikle son 2 mor çizginin üstüne çıkmasını beklerdim. ytd.
  • himmet dayi  (13.06.22 08:20:51 ~ 08:22:36) 
bu soruya net cevap verebilecek biri olduğunu sanmyorum.

Tüm biriminiz buysa kesinlikle tamamını kriptoya yatırmanızı önermiyorum.
Eğer bu kadar kısmını ayırdıysanız da ufak ufak almanızı önerebilirim, hepsini tek seferde almak yerine.
  • burfak  (13.06.22 08:21:42) 
düşüş trendinin kırılması +1.
üste kırıp tekrar altına da düşerse stop olurum.
al unut değil sat unut huzurlu uyku için bire birdir.

edit: diğer yandan anlaşıldı ki kriptolar para bolluğunun olduğu dönemlerde coşacak. bunun da kısa vadede olması zor görünüyor.
  • lazpalle  (13.06.22 09:25:27 ~ 09:26:37) 
benim bi sorum olacak. borsa islerinde bu dusus trendleri, kirilma noktasi vs.. gibi tabirlerin tek dayanagi istatistik mi? atiyorum dunyada, piyasada buyuk bi olay olursa kirilma noktasi falan hikaye olmuyor mu?


  • buenosdias  (13.06.22 10:25:56) 
@buenosdias
evet geçmiş fiyat hareketleri. misal belli bir trend çizgisine fiyat her geldiğinde oradan tepki alıp yukarı dönmüş. buradan yine dönerse trend desteği çalıştı der alım yaparım. yukarı giderse ne ala kazanırım. terse döner yine trend çizgisine giderse beklerim. kırıp altına düşerse de stop olurum. burada önemli olan risk oranını hesaplamak. teknik analiz sadece yardımcı bir araç olup tahmin başarı oranınızı artırmaya yarar.

bahsettiğiniz olaylar her türlü desteği direnci deler geçer. o yüzden risk yönetimi önemlidir. trade ve yatırım işinde kabul etmememiz gereken temel olgu: piyasalar çoğunluk için tahmin edilemezdir.
  • lazpalle  (13.06.22 11:01:22 ~ 11:14:26) 
@buenosdias
istatistikle alakasi yok. trend cizgisi bildigimiz cizgi, matematiksel bir temeli yok. dip ya da tepeleri birlestiren cizgi.

yatirimci psikolojisi nedeniyle zaman zaman (cogu zaman) calisiyor.

Herkes ayni cizgiyi cekip burayi gecerse alirim diyince azicik gecince herkes aliyor ve herkes alinca talepten dolayi fiyat yukari devam ediyor. Kendini dogrulayan kehanet oluyor.
  • darkrocq  (13.06.22 19:33:07 ~ 19:34:56) 
Matematiksel temeli olan teknikler de var. Örneğin fibonacci geri çekilme seviyeleri. Ancak o seviyelerin destek/direnç olması yine kendini doğrulayan kehanet oluyor. Bir çeşit falcılık aslında.


  • himmet dayi  (13.06.22 22:02:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.