[]

Gözlük Alırken Markaya Dikkat Etmek Ya da Etmemek

Miyop+Astigmatım var. ( 1+0,75, 1+0,5 )

Efendim daha önce gözlükçüye gittim, ancak arkadaş bunda çift kaşe olmadığı için gözlüğü kendi paramla alacağımı belirtti. Tamamen doktor hatası. Hemen de gözlük beğenebilme durumum olmadığı için pas geçtim, dedim gider doktora yazdırırım tekrardan çift imza/kaşe olayını da yaparım.

Bugün tekrar gittim baktım ancak arkadaşım markaya bakma dedi. Gözlüğü alacağım yer atasun.

gözlüğün rayban, osse, armani(gözlük markası bile değiller), mustang, prada olmasının bir artısı var mı? Bunlar sadece kasa yaptıkları için umursamıyorum ancak artısı varsa dinlemek isterim.

atasun'da unofficial diye bir marka beğendim, fark eder mi mesela?

 
gunes gozlugunde bile fark etmiyor marka. rayban disindaki camlarin kalitesi benzer cunku. unofficial da alsan prada da alsan raybane yetisemeyecek.

guneste marka rayban olmali
ama optikte markanin hicbir onemi yok. cunku cami zaten ayrica yaptiracaksin.
hafif bir cerceve al gec. unofficial atasunun kendi markalarindan. alinir bence
  • Kittie  (13.06.22 00:20:42) 
Cam numaralrı benim kadar yüksek, ağır ve inceltilmiş camlara ihtiyacın olsaydı çerçevenin markasına,hafifliğine dikkat et derdim ama bu numaralarda gerek yok bence pahalı çerçeveye.


  • arenas  (13.06.22 01:28:13) 
Fark var ama o paralara degmez.

Aldigim armani gozlugu cok hor kullanmama ragmen eskimedi.
Eskimedi ama modasi gecti, numara degisince de zaten takmak istemiyorsun bikiyor insan.

Camlara bile cok para vermek gereksiz, pahali diye inatla eskisini takiyorsun.
  • divit  (13.06.22 01:29:26) 
Bu arada Rayban’ın polarize bile olmayan onlarca modeli var, daha UV protection falan saymıyorum. Sizin numaralarınız küçükmüş, inceltilmiş cam ihtiyacı gerekmeyeceğinden kendi markalarını da alsanız üzmez. Kaldı ki onların da iki yıl garantisi var.


  • giovanne  (13.06.22 07:39:40) 
35 yıldır gözlük takıyorum. son gözlüğüm tag hauer marka. ilk defa sadece cama değil çerçeveye de özen gösterdim seçerken. daha önce rayban çerçeveler falan da kullanmıştım ama bunun rahatlığının yanında çöpmüş onlar.


  • lancelot du lac  (13.06.22 11:54:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.