[]

Duyurunun İk’cılarına işe alımda mesaj sorusu

TL;DR: Linkedin’inden açtığınız iş ilanına yönelik düzgün bir üslupla iletişime geçenler hakkında fikirleriniz nelerdir? Sizde artı/eksi yaratır mı?

Uzun: Mezuniyetime 1 ay kaldı ve ben linkedin'den arzu ettiğim pozisyonlara başvuruyorum. Mezun olduğum bölüm ve daha önce yaptığım "extraordinary" bir long-term internship nedeniyle de adaylar arasından sivrildiğimi söyleyebilirim. Benim yaşımda, benim bölümümden mezun ve ilgili sektörde deneyimli insan sahiden yoktur. Keza birkaç görüşme de yaptım, benim için çok kıymetli bunlar.
Ama daha fazla dönüş almak istiyorum ve negatif etkenin şu an resmiyette hala öğrenci olmam olduğunu düşünüyorum.
Sizce linkedin'den başvurduğum iş ilanlarını veren recruiter'lara düzgün bir üslupla mesaj atsam şansım artar mı? Size mesaj gelince ne düşünüyorsunuz?

 
Klişe ve özensiz bir şeyler yazmadığın sürece fayda sağlama ihtimali var. Herkes kalıptan çıkmış ya da sırf başvurma bakın manalı şeyler yazıyor, arada başvuru motivasyonunu güzel ifade edenler çıkınca dikkat çekebiliyor.

Herkes böyle bakmıyor tabii, "ne uğraşıcam başvurduysa tamam işte işe uygunsa başvuru listesinden seçilir zaten" diyen işe alımcı sayısı eminim çoktur. Şanalıysan o pozisyon için cuk aday olma durumunda direkt dikkat çeker. Ama yeni mezun olarak cuk oturacağın pozisyonlar var mıdır, varsa kaç tanedir, bilemem.

Hasılı, samimi ve neden o iş ilgini çekiyor kısmını anlatan birkaç cümle yazmakta bir zarar yok.
Yalnız ben yerinde olsam henüz mezun değilim 1 ay sonra olucam demem, zaten muhtemelen hemen gel başla denmeyeceği için bir anlam ifade etmez. Henüz mezun olmadım cümlesi, devamında 1 ay sonrayı da işaret etse negatif etki bırakır.
  • Bruce  (12.06.22 23:44:10) 
esim cok buyuk bir firmanin ilgili bolum mudurune linkedin den mesaj attiktan sonra mulakata cagirildi ve isi aldi. mudur de mulakatta gercekten mesajin hosuna gittigini, isle ilgisi, alakasi, istegi oldugunu gosterdigini dusundugunu belirtmis. mesaj atmasa giremezdi bence.


  • oscar  (13.06.22 08:40:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.