[]

Bu tüketiciyi yanıltmak değil midir?

Ben geçen sene altta bağlantısını paylaştığım routerı satın aldım. Linkte de görebileceğiniz üzere cihazın 5ghz frekansında 867 mbite kadar hız verebildiği ve bundan dolayı da yoğun ve performanslı kullanımı kaldırabildiği sürekli vurgulanmış.

Geçen gün fiber internete geçtim ve geçtiğim gibi gördüm ki cihaz 88 mbitten fazla hız veremiyor çünkü lan girişleri 100 mbitten fazla hızı desteklemiyor.

Şimdi 867 mbite kadar hız vermesi ve performansı sürekli vurgulanan bir üründe 100 mbit lan girişi olması hayatın olağan akışına aykırı değil mi gerçekten?

Yani bir tüketici gözüyle bakıldığı zaman bu aletin 800 mbit interneti bile rahatlıkla kaldırabileceği pazarlanmıyor mu?

Bana alanen tüketici yanıltılıyor gibi geldi ve bu bir şikayet gerekçesi hatta suç değil midir?

Sizler ne düşünüyorsunuz acaba?

www.tp-link.com

 
aslında onlar cihaza gelen internetin hızını kastetmiyor, cihaz ile bilgisayar arasındaki bağlantı hızından bahsediyor.


  • etna  (12.06.22 16:41:47) 
@etna yazmis güzelce.

cihazlar arasi dogru, internet icin girise bakar.
  • bora benim lan aslında  (12.06.22 16:48:38) 
ayni 5ghz wifi agi uzerindeki cihazlar arasindaki maksimum desteklenen hiz. Ornegin NAS sunucunu kablosuz baglarsan kablosuz bagli PC'ne 867mbitle veri cekebilirsin demek bu.

anormal bir durum goremedim.

bilgisiz tuketiciyi yaniltmak denebilir ama bu tuketicinin sorunu, cunku verilen bilgide hata yok ethernet lan ve wan portlari 100mbit olarak yazilmis.
  • darkrocq  (12.06.22 17:10:31 ~ 17:13:28) 
Bir yanlışlık yok.

Wi-Fi demek internet demek değil, kablosuz ağ demek. Ağda internet olmayabilir de. Zaten teknik özelliklerde LAN ve WAN portlarının 100 MBit olduğu yazıyor.

Tüketicinin bilgisizliği.
  • himmet dayi  (12.06.22 18:22:12) 
yanlış yok. darkrocq güzel açıklamış.


  • roket adam  (12.06.22 23:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.