[]

İş arkadaşı düğün hediyesi ve cimrilik

açık ofiste çalışan bir ekibiz, pandemiyle birlikte başladık, herkes aynı anda başladı ve aynı maaşı alıyor.
ekipten biri evlendi, hatta düğün meselesi 1 yıldır konuşuluyor, ha evlendi ha evlenecek, kimler düğüne gidecek gitmeyecek, kızlar ne giyecek vs.

ben grupla hiç takılmayan hatta aynı ofis ortamında bile pek bulunmayan biriy(d)im, dışarıda buluşmalara falan hiç katılmam. ama bunun dışında normal bi diyaloğum var. diğer herkes ise baya arkadaşlar işte, hatta başka şehirdeki düğüne birinin arabasıyla gideceklerdi vs. o arkadaş sağlık sebebiyle uzun bi süredir ofise gelemiyor o nedenle araba işi yalan oldu ama bu konudan bağımsız olarak (muhtemelen zamlar falan) düğüne de kimse gitmedi.

ben her ne olursa olsun aramızda para toplayıp küçük de olsa bi düğün hediyesi almaktan yanayım en az 3-4 defa da farklı kişilere bakın aranızda bişey alacaksanız beni de dahil edin, mutlaka haberim olsun falan dedim. bu arada bu evlenen arkadaş ortamda en ılıman, herkesle iyi diyalogda, yardım sever uyumlu biri yani. bi de dangoz amirimiz bir kere üçümüz aynı odadayken bana "ee naptınız, bakın mutfakla ilgili küçük eşyalar falan çok lazım oluyor, alacaksanız öyle bişeyler alın" dedi arkadaş tabi hepsi var, aman ne gerek var demişti; ben "e biz de ayarlıyoruz bişeyler, nereden biliyorsunuz :))" diye karşılık verdim.

özetle; en son bu ayın 5inde tekrar hatırlattım ekipten birine, valla konuştuk ama öyle kaldı dedi. ev kirasının arttığından falan bahsetti. yani kimse katılmıyor baya ölü taklidi yaptılar :D

yani ekonomik krizi falan anlıyorum ama neblim 100 lira bile versek 7-8 kişiyiz, küçük bişey alırdık, en kötü yükselmeden önce 1 gram falan alırdık. ben şahsen insiyatif alıp 300-400liraya bi hediye almaktan yanayım ama ne alınır o fiyata? :/
öte yandan bunun bu cimri arkadaşları kılını bile kıpırdatmazken, ben keriz miyim diyorum.

 
Ben açıkcası kerizlik olarak düşünmem. İçinizden geliyorsa alın.

www.hepsiburada.com

Bu tarz kokteyl bardakları alınabilir bence. Hem kullanışlı hem de maksat onu düşündüğünüzü göstermek.
  • ceketimi alip cikcam  (12.06.22 14:18:46) 
sanane abi, bi sal milleti istemiyorlar iste.
Bizde de var ayni muhabbetler pandemide basladik herifi gormemisim is degistirince de temasim kesilecek ne diye bir sey alayim.

Zaten ceyrek ucuzken en az 10 tane ceyrek takmisimdir 1 tanesiyle bile gorusmuyorum.
isyerinde hediye isine dusmanim artik.
  • divit  (12.06.22 14:48:56) 
@divit
abi milleti darlamak için sormadım, grubun dışında olduğum için belki atlarlar, unuturlar, birlikte güzel bişey almak varken borcama kalırım diye sordum. ben kendi kendime derdine düşüyorum, alamadım veya almalı mıyım diye.

ama öte yandan bunlar bu kadar gamsızken bana ne yani, ben de aynen sizin gibiydim. üstelik bu şirketten de yakın zamanda ayrılacağım bir daha nerede göreceğim.
  • rewlack  (12.06.22 14:53:14) 
disarida muhabbetim yoksa ve topluca bi sey alinmiyorsa ben almam tek basima bir sey o kisiye istedigi kadar iyi insan olsun.
sormussunuz etrafa bi ses cikmamis. dediginiz gibi 100 lira nedir yani. onu bile vermiyorsa sozde yakin arkadaslari. siz de bosverin.

  • Kittie  (12.06.22 22:18:14) 
Kendiniz bir şey alın, medeniyet işyerinde başlar. Katılmak istemeyenleri zorlamamak lazım. Kahve fincanı takımı olabilir örneğin, vardır evlerinde ama bir süre sonra kırılıyor, yedekte bulunması iyi oluyor.

www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com

... gibi. Fiyat yüksek geliyorsa da daha uygun fiyatlı bir züccaciye ürünü olur, vazo bile çok işe yarar.

www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com
  • firez  (18.06.22 23:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.