[]

bir pdf'yi önlü arkalı tekli sayfalar şeklinde yazdırmak

bir pdf dosyası var. a4 sayfalarından oluşuyor.

onu şu şekilde yazdırmak istiyorum: prnt.sc
yani a4 sayfasının ön ve arka yüzüne iki sayfa yazdırılmış, sol üstten zımbalı, sayfayı çevirince arkadan devam ediyor. kağıtları 180 derece döndürmeye gerek kalmıyor.

adobe acrobat içinde bu nasıl yapılır?

 
Adobe'den ziyade yazıcı çift taraflı yazdırma destekliyorsa tepsiye müdahale etmeden yapılabilir.

yazıcı desteklemiyorsa da 1,3,5,7,9, gibi sayfaları önce yazdırıp sonra çıkan kağıtları alıp ters çevirip yazıcı tepsine koyup 2,4,6,8,10 gibi yazdırılabilir. yazıcı diyalog kutusu tek sayfaları yazdır, çift sayfaları yazdır gibi bir seçenek sunması lazım.
  • rosencruz  (10.06.22 23:28:17) 
@rosencruz yazıcı çift taraflı yazdırıyor. işyerindeki yazıcı. büyük bir şey. pazartesi deneyeceğim de orada rezil olmayayım diye sorayım dedim :D


  • tabudeviren  (10.06.22 23:52:00) 
Anladım. O büyük ofis tipi yazıcılar her türlü halleder :)

helpx.adobe.com
  • rosencruz  (11.06.22 00:09:08) 
Sanki iki tarafına yazdırmanın seçildiği kısımda "kısa kenardan çevir" diye işaretlerseniz olurmuş gibi geldi bana. Bir de bizimkinde "her kağıttaki sayfayı otomatik döndür" diye bir seçenek de var ama hiç denememiştim. İlk 4 sayfanın çıktısını alarak deneme yapabilirsiniz belki.


  • peki madem  (11.06.22 12:09:37 ~ 12:10:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.