[]

Meslek tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar ben 26 yaşında bir pratisyen hekimim. Mesleğimi bırakmak istiyorum. Nedenlerini anlatmak yerine tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kendime yapabileceğim bir meslek arıyorum, maddi olarak çok büyük beklentim yok sadece gelişime açık olsun ve maddi olarak ihtiyaçlarımi karsilasin istiyorum.

Öncelikle şuan aldığım ücret aylık 11-12k civarı bir ücret. Kendime seçenek olarak sunduklarım ise ticaret yapmak, köyüme dönüp çiftçilik yapıp-pazarci olmak aynı zamanda ya da biraz vakit ve çokça emekle bir ucundan yazılım sektörüne girmek. Ya da hiç bunlarla uğraşmayıp gönülsüz bir şekilde bir uzmanlık kazanmak. Yurt dışı seçeneğini istemiyorum.

Her türlü yoruma ve tavsiyeye açığım.

 
Derdini anlatmayan derman bulamazmis ben de iyisiyle kötüsüyle sizinle paylaşmak istedim.


  • korhaydut  (10.06.22 22:35:25) 
hocam 26 yas hic gec degil oncelikle
yazilima, siber guvenlige yonelebilirsin
ozellikle siber guvenlikte kendini verirsen kisa surede buyuk yol alabilirsin
kararini vermeden once birkac ay daha gonulsuz calis, bostayken sermayen olsun

ticaret icin sermayen yok
ciftcilik olduruldu
pazarcilik yedirirler mi
  • nibba  (10.06.22 22:40:52) 
Saglik turizmine gir, estetik klinigi ac, lazerci botoksu ac.
Aha su an benim bile botoks ihtiyacim var.

Gozunu seveyim yazilima girme, yazilim doktorluktan bin kat daha kotu bir meslek.
Getir 5bin kisiyi isten atiyor, 2 sene guzel gitti diye cazip gozuktu millete. O donem bitiyor.
  • divit  (10.06.22 22:42:21) 
Sağlık turizmi de mantar gibi yayılıyor ama ihtiyacın kapanmasına elbette çok var. Asıl sıkıntı yeterli sermaye olmaması sadece 250k değerinde bir arabam var onu da gözden çıkarmaya hazırım güzel ve sağlam bir basamak bulursam kendime.


  • korhaydut  (10.06.22 22:44:26) 
Ben olsam yine sağlıkla ilgili bir işe yönelirim. Estetik kliniği, lazerci vb. öneriler bana çok mantıklı geldi. Öncelikle sizi bunaltanın iş mi yoksa mesai mi olduğuna karar vermeniz lazım. Sorun işse evet risk alınabilir ama sorun mesai kavramıysa yazılım vb. işlerde bunun beteriyle karşılaşabilirsiniz.


  • h1a9t6a7y  (10.06.22 23:13:14) 
Plastik cerrahi

Bir video görmüştüm. İyi bir arabanın sürücüsüne ne iş yapıyorsunuz diye soruyordu biri. Estetik doktoruyum diyordu. Hele bu zamanda burun estetiği yapıp Instagram'da ünlü olursan paraya para demezsin.
  • dissendium  (10.06.22 23:13:49) 
Bilgi birikimi ve yetkinliği çöpe atmayacak bir şey tercih ederdim şahsen. Hekim olmak kolay değil. Belki turizmci olduğum içindir ama sağlık turizmi tercih ederdim ben olsam sanırım. Sağlık turizmi deyince aklınıza sadece saç ekimi gelmesin termal otel de sağlık turizmine girer mesela.


  • uvcray  (10.06.22 23:19:13 ~ 23:20:56) 
Çiftçilik ve beraberinde pazarcılık yapmak mantıklı geliyor bana, ürünün fiyatı çok kırılmayacak böylelikle. Köydeki konudan komşudan ürünleri piyasanın hafif üstüne alıp öncelikle 2 3 tane pazar taşında satmak gayet getirisi yüksek ama negatif yani emek çok fazla, mesaisi çok fazla neredeyse sabah 6 da kalk akşam 10 da eve gir tarzı bir mesaisi olacak. İnanmayacaksınız şuan domatesi 1.5 - 2 liradan alıyor toptancilar.

Plastik cerrahi ise 4 yıl asistanlık yanına 2 yıl da zorunlu görev olacak. Bu 6 yıl da verilen emegi iddia ediyorum koca Türkiye de sadece cerrahlar veriyordur. 2 yıl boyunca tüm ilin tek plastik cerrahisi olarak calismak 7 gün 24 saat 31 gün her an mesai demek şehir dışına asla çıkamamak demek. Ve ayrinca kazanması da bir hayli zor diğer uzmanlıklara göre.

Yazılım hâlâ bir fırsat çünkü ileride yurt dışına gitmek konusunda da gayet kolaylayici bir faktör olabilir iyi bir yazılımcı ise.

Uzmanlığı düşününce 6 yıl emek verilecek. 6 yıl herhangi bir konuya emek versen çok rahat onun uzmanı olursun diye düşünüyorum. O konunun aranan adamı olmak yani.
  • korhaydut  (10.06.22 23:22:16) 
İlaç şirketlerinde çalışan doktorlar oluyor. Özel sektörden memnun kalacağınızı düşünmüyorum. Şimdi işinizi sevmesenizde bir iş garantiniz var. Özel sektörde birini memnun etmek için çok daha fazla uğraşacaksınız.

Ezbere hareket ederek yazılıma yönelmeyin. Belli ki doktorluk mesleğini seçerken de bu şekilde davranmışsınız. Bu iyi bunu yapayım gibisinden düşünmeyin. Tam olarak ne istiyorsunuz buna odaklanın.
  • Cruyff  (10.06.22 23:28:44 ~ 23:34:21) 
En yapılabiliri yazılım gibi duruyor. Sermayeniz ve iyi bir başlangıç noktanız var ise ticaret de düşünülebilir. Tarım ve pazarcılık sizin de dediğiniz gibi ciddi emek gücü istiyor. Umarım her şey gönlünüzce olur. Doktorlar bu duruma düşmemeliydi memlekette. Yazık ettiler.


  • rosencruz  (10.06.22 23:30:30) 
İlaç şirketleri geliyor aklıma,
Sağlık turizmi geliyor,

Siz hekimlik okuduğunuz için büyük ihtimalle beyniniz yeni ve fazla bilgi almaya çok açık, alışık.
İstediğiniz herhangi bir alana girip başarılı olabileceğinizi tahmin ediyorum. Ama bedensel işler yerine daha beyinsel işler öneririm.
Hekimlik pek çok başka sektörde de işe yarayan bir eğitim. Umarım istediğiniz gibi olur işler.
  • michael_knight  (10.06.22 23:33:47) 
Ticarete yatkınlığınız varsa, becerebilirim diyorsanız küçük bir hostel ya da otel açmayı düşünebilirsiniz. Ama maliyeti nedir yapmak kolay mıdır pek bilmiyorum. Bana hep cazip gelmiştir otel sahibi olup müşterilerle ilgilenmek ama benim öyle bir imkanım yok :) ticaret yaparsanız da doktorlarla iletişimi kesmeyin bence. Doktorlara da yaptığınız işle ilgili yardımcı olursunuz. Mesela Facebook'ta doktorlar grubu var. Oradaki yönetici güzel işler yapıyor. Onu baz alabilirsiniz.


  • bayc  (10.06.22 23:35:34) 
senin pozisyonunda olsam su anda ve uzmanlik istemiyorsan turkiye'de olmayan alternatif tip sektorlerine yonelirim. 1-2 sene yurtdisina cikip alternatif tip egitimi alir, akupunkturcu falan olurum. Sonra donup zengin bir muhitte kucuk bir yer acar yururum.


  • cooperr  (11.06.22 00:05:13) 
hocam holistik tıp, doğal tedavi gibi alanlara kay. online başla, sermayeyi biriktirince muayenehaneni aç. insanlar bu alandaki uzmanların yüzüne şu anda para atıyor, aç kalman çok zor.


  • sir gawain  (11.06.22 00:26:13) 
yazılım ciddi zor bir konudur. bilgisayar müh. mezunlarının %95'i kod yazamaz, algoritma üretemez. lisede matematik problemlerini severek bulmaca niyetine zevkle çözmüyorsanız girmenizi tavsiye etmem.
benim kiracım yapı malzemeleri satıyor. 2 ortakdan birisi sizin gibi pratisyen hekimken bırakmış bir hekim. aynı zamanda müteahiitlikte yapıyor. ayda ne kadar kazandığını söylemeyeyim :(

ben çocukken ne olcaksın diyene mühendis derdim. 780 tür mühendislik olduğuu bilmiyorum tabi. arabayıda inşaatıda herşeyi aynı mühendisin yapıyor sanıyordum. sizin ticaret yapacam demeniz biraz onu anımsattı bana :) ticarette batmamak için (para kazanmak demiyorum bak) ciddi tecrübe / sermaye gücü / pazarlama ağı / x / y/ z bir sürü parametre vardır.

çiftcilik demişsiniz. kandırada babası dededi çiftci olanların %95'i arsası varken çiftcilik yapmıyor. hepsinin tek derdi asgariücretle şehirde bir işe girmek.
  • aslindasorunumpsikolojik  (11.06.22 02:35:25) 
yapabiliyorsaniz sac ekim merkezi gibi bir sey acin.


  • oscar  (11.06.22 08:46:18) 
Ilac sirketlerinde Medical advisorlik vs. neden dusunmuyorsunuz


  • passive aggressive  (11.06.22 12:04:11) 
Vergi avukatlığı iyidir. Tıptan yazılıma geçmekten bir farkı yok. Madem kazançlı bir meslek olsun.


  • gabe h coud  (11.06.22 12:46:57 ~ 12:48:13) 
Güzellik salonu açmak
Hekim olmanızın avantajı da olur
Botox vs
  • photo85  (11.06.22 15:43:56) 
mba, finans etc masteri yapip direkt finansa/danismanliga gecebilirsiniz.

cok tutulursunuz, sizi farma konularinda uzmanlastirilar havada kaparlar o derece.

yazilima gecerseniz global firmalarin r&d ekipleri icin cok degerli olursunuz.

sektör alan degistirmek hic korkutucu olmali, türkiyede insanlar asiri korkuyorlar bu konularda, ben 32 yasinda sektör degistirdim analistlikten, yazilima gectim hic problem olmadi.
  • bora benim lan aslında  (11.06.22 16:15:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.