[]

Londra guruları-Gezilecek yer önerileri

Merhaba, ben hali hazırda yaklaşık 1 senedir londra'da yaşıyorum fakat daha hiç şöyle adam akıllı gezmemişimdir :) Elbette her yerine girdim çıktım bu süre zarfında ama gelir gelmez yerlisi gibi yaşamaya başladım.

Her neyse, 1 ay sonra annem ile kız kardeşim beni ziyarete gelecek 1 haftalığına, şimdi onları güzel bi gezdirmem lazım ama ne yapsam nasıl yapsam rotayı nasıl oluştursam bilemedim.

London bridge, big ben, buckingham palace, london eye, hyde park, oxford circus, leicester square, trafalgar square, soho, regents park vs bunları bir güzel gezdiririm dedim ama 2 günde biter bunlar. Bir de tabi british museum, national gallery falan var ama sanmıyorum ki çok ilgilerini çeksin yine de gezdiririm tabi.

Sizin aklınıza gelen şurayı burayı da gezdir diyeceğiniz bir yer var mı ? Henüz uk ehliyetini alamadım alırsam araç kiralayıp greenwich'e falan da götürebilirim. Trenle brighton falan da olabilir sanki ama kararsızım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

 
Su adamin profiline bakmani oneririm: instagram.com

Brighton gunubirlik guzel olabilir, sahil olarak degil de pier su bu derken guzel olur ama 1 hafta icindeki 1 gunumu vermek istemezdim herhalde. Richmond parkina goturebilirsin, geyikleri gorurler mis gibi, hava yagisli olmazsa piknik guzel olur.

Shakesespeare globe'a gidebilirsiniz eger ingilizceleri varsa, yoksa da kisi basi 5 pounda ayakta bilet alip o havayi solursunuz. Shard'a veya simdi adini unuttugum ve bedava olan binaya cikabilirsiniz. Borough market tarzi marketler ve cevreleri de cok var.

1 hafta az bile gelir her yeri gezmeye

Tr ehliyeti 1 yil gecerli ingilterede, eger 1 sene olmadiysa kiralanabilir araba.
  • fakyoras  (10.06.22 22:09:41 ~ 22:10:50) 
@fakyoras

aslında o tam bir çıkmaz, ben tr vatandaşlığım ile bulunmuyorum burada. diğer vatandaşlığımdaki soyadım da tr ehliyetindekinden farklı, yani pasaport falan isterlerse tc pasaportu yanımda bile yok hiç.

haftaya direksiyon sınavım var ama geçersem bu sefer yetişir onlara ehliyet :)
  • hayati cozemeyen adam  (10.06.22 22:24:54) 
sinavi gecince bi kagit veriyorlar, o bildigin ehliyet yerine geciyor. enterprise 1 yildan az sureli ehliyete araba veriyor. digerleri vermez yalniz :/


  • fakyoras  (10.06.22 23:34:05 ~ 23:38:45) 
greenwich icin arabaya ihtiyacin yok, 100 tane giden tasit var


  • try again fail again fail better  (11.06.22 01:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.