[]

Kiralık Ev

Merhabalar, yakında taşınacağım ve kiralar çok yüksek ancak orayı geçtim artık.

Görece bütçeme uygun olan yerler de, merkezi sistem ısıtmalı, mutfağı tüplü ve banyosu termosifonlu.

Tüp ve termosifon olayına çok yabancıyım. Artısı eksisi nedir, bütçe olarak daha mı fazla bilemiyorum.

Bilenler anlatırsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Termosifon çok elektrik yakar, sadece kullanacağınız zaman açıp işiniz bitince kapatırsanız daha iyi olur (kullanmadan yarım saat önce açarsınız)

Merkezi sistem ısıtmadan memnunum, sanki fatura daha az geliyor gibi (peteklere termostatik vana yaptırırsanız çok faydasını görürsünüz)
  • mya  (10.06.22 19:20:32) 
Tüple uğraşılmaz. Her bittiğinde arayıp sipariş vereceksin. Eskisini çıkarması dert, yenisini takması dert. Bitince hiçbir şey yapamazsın. Zaten bir tüp 300 lira olmuş. Kombili ev bulmaya çalış.


  • dissendium  (10.06.22 19:20:40) 
Termosifon çok elektrik yakıyor +1

Tüp ne kadar yemek yaptığınıza göre değişir bence. Ben tek kişiyim ve çok yemek yapmıyorum bir tüp bir buçuk sene kadar gidiyor bana.
  • peki madem  (10.06.22 19:28:44) 
termosifonlu evde ayda 500 lira elektrik faturası ödersin.


  • nvidia  (10.06.22 19:59:09) 
Merkezi sistemle daireler arası ısı kaybı fazlaysa, ortak kullanım alanları ısıtılıyorsa, sizin küçük çocuğunuz yoksa, sizin küçük çocuğunuz varsa, (yani her iki durumda da) apartman ya da sitede çok boş daire varsa, apartmanda veya sitede farklı metrekarede daireler varsa, yönetim hesaplamalarda adil olamıyorsa merkezi ısıtma sizin için kabus olabilir.

İzmir'de Nisan sonunda benim kapı pencere açıp tişörtle bunaldığım havada merdiven boşluğunun kaloriferi yanıyor. Sebep, karşı dairedeki bebek üşüyormuş.

Komşulardan geçen yılların faturasını isteyip kombili evlerle kıyaslayın derim.
  • Mirket  (10.06.22 20:27:24) 
Tüp ev seçiminde bir kriter değil, sık da yemek yapsanız aylarca dayanır. Bitince de bir telefonla getirtir, taktırırsınız, kafa yorulcak, uğraşılacak bir tarafı yok.


  • mikro patlama  (10.06.22 22:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.