[]

Laptop önerisi

7-8 sene önce laptop alırken sizlerden fikir almıştım. Çok memnun kaldım. Şimdi laptopu yeniliyorum. Bu işlerden anlayanlardan yine destek rica ediyorum. Çünkü ben hiç anlamıyorum.
Şimdi kullandığım laptop lenovo. sanırım i3. Laptopta neredeyse sadece word kullanıyorum. makale indiriyorum. okuyorum, yazıyorum. arada excel kullanıyorum.çok nadir film, dizi izliyorum. Kırk yılda bir spss açıyorum. Başka bir program kullanmıyorum. oyun oynamıyorum.
Ana beklentilerim ekranının büyük olması (özellikle word düzenlemelerinde büyük ekran daha pratik oluyor), hafif olması (sürekli yanımda taşıyorum) ve geç ısınması (masa başında çalışma alışkanlığım neredeyse hiç yok. Günde 10-12 saat kucağımda çalışıyorum). Bir de uygun fiyatlı olması. Ama yeni bir laptopu yine 7-8 sene sonra alabileceğim için de "uyduruk" ya da "eski teknoloji" olmaması.
Önerilerinize açığım ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

 
şimdiki laptopların artık 7-8 sene gideceğini sanmıyorum. bu kadar uzun vadeli düşünüyorsan belki macbook alabilirsin. windows gerekiyorsa business laptoplar çok daha söylediğin kriterlere uygun. lenovo thinkpad serisi ya da hp probook serisi olabilir.


  • orpheus  (10.06.22 16:49:14) 
bende thinkpad t580 var. birkaç sene önce aldım. tık yok, çok sağlam bir şekilde çalışmayı sürdürüyor. thinkpad serisini düşünebilirsin. ekranı da büyük. ama ekranının büyük olmasının getirdiği bir ağırlık var. hafif değil kesinlikle.


  • hitokiri kenshin  (10.06.22 17:02:52) 
Büyük ekran ve hafif olması aynı anda pek kolay bulunan bir özellik değil. 14 inç hem taşımak için hem de ekran büyüklüğü açısından ideal.

şu an kullandığını bakım yaptırıp kullanmaya devam edebilirsin. Dediğin işler için üst düzey bir şey almana gerek yok

Bunu düşünebilirsin. Uzun süreli bir şey olsun diyorsan 10 sene rahat götürür.

www.hepsiburada.com
  • Cruyff  (10.06.22 17:21:36 ~ 17:22:25) 
sana thinkpad lazim ama butce vermemissin ki bakalim edelim


  • nibba  (10.06.22 19:21:25) 
www.amazon.com.tr

ben bundan aldım çok memnunum. bir bakmanı tavsiye ederim..
  • su492  (10.06.22 20:47:00) 
Haklısınız bütçe yazmamışım. Pek bir fikrim de yok aslında. Yani laptop dediğin 5 bin olmalı en fazla. Ama tabii piyasa öyle değil. 10 bine kadar çıkabilirim sanırım.


  • sheridans  (10.06.22 23:27:58) 
Thinkpad t580 üretimden kaldırılmış ve sanırım 10 bine de laptop kalmamış. 10 bine en yakın rakam diye güncelleyeyim bütçemi.


  • sheridans  (10.06.22 23:32:30) 
Huawei Matebook D16 kullanıyorum. Hem ekran büyük hem de ince ve hafif. Ama ethernet girişi yok. Kablolu internet işiniz oluyorsa size uymayabilir ya da bir çevirici almak icap edebilir.


  • rosencruz  (10.06.22 23:38:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.