[]

Numaralı gözlükte odak sorunu yaşayan oldu mu?

Gözlüğümü değiştirdim, ama görüntü kalitem rezalet. Aşağıya linkini bırakacağım gibi bir görüntü var. Daha önce kullandığım gözlüklerde benzer sorunu hiç yaşamadım. Göz doktorum gözlük camında sorun olabilir, odak hatası olabilir dedi. Atasun'dan satın almıştım, benzer şikayetleri okudum internette, benzer sorunu yaşayıp, gözlüğü iade yapılanlar olmuş.

encrypted-tbn0.gstatic.com

Ben 10 yıldır gözlük takıyorum ama hiç gözlük camındaki odaklama hatasından sorun oluşabileceğini duymamıştım. Bugün doktor söyleyince haberim oldu. İnsanları oyalamış hatta firmalar bir süre sonra alışırsınız diye, bazı kişilerde göz kayması gibi sorunlar ortaya çıkmış.

Diyelim benim mevcut gözlüğü iade aldılar, ben yeni bir gözlük alacağım zaman odak hatası olmaması için neye dikkat etmeliyim?

 
Ben gözlük alırken optikçi odak noktasını işaretlemişti camın üstüne. Atasun değil de hastane çevresinde olan optikçilerden alırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Onlar daha tecrübeli bence. Artık alırken diyeceksiniz.


  • dissendium  (09.06.22 23:43:49) 
Sen atasun'a gidip gözlüğü sipariş ettiğinde alacağın çerçeveyi gözüne taktırıp ipad ile fotoğraf çekiyorlar ya. O fotoğrafta göz bebeklerini işaretleyip camın odağını o noktaya göre yapıyorlar. Bunu yapmadıysan ya da yaptığında gözlüğü kullandığın pozisyonda takmadıysan odak hatalı olmuştur. bir daha gittiğinde bu fotoğrafı çekerken çerçeveyi normal şartlarda nasıl takıyorsan öyle takıp çektireceksin.


  • himmet dayi  (10.06.22 08:12:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.