[]

Bir %25 Kira Artışı Sorusu Daha

Selamlar, bir türlü anlamadım, ben kiracı olarak ev sahibine %25'ten fazla artış yapmak istersem yapamıyor muyum? benim ev sahibim geçen sene sadece yüzde on artış yapmıştı, bu sene en azından yüzde 40 artış yapmak istiyordum. Sözleşmem Eylül'de.

eğer yüzde 25'ten fazla artış yapıp banka yoluyla ödersem bu bir ihtimal ev sahibine sıkıntı çıkarabilir mi yasal olarak?


 
Alan razı veren razıysa çıkarmaz.


  • Jazz  (09.06.22 16:16:04) 
Ek maddeye göre o sözleşme geçersiz oluyor. Kanuni olarak bir yaptırımı olmaz ama atıyorum sen ilerde bunu ev sahibi aleyhine kullanmak isteyip dava açarsan davada haklı taraf olursun. Çünkü geçici madde şöyle diyor:
"Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersizdir. Bu fıkra hükmü, 344'üncü maddenin ikinci fırkası uyarınca hakim tarafından verilecek kararlar bakımından da uygulanır."

  • himmet dayi  (09.06.22 16:39:08) 
yapabilirsin kimse de sormaz, sözleşmeyi kim biliyor ? taraflardan biri şikayetçi olmadıkça takip edilecek bir konu değil.


  • orpheus  (09.06.22 18:16:00) 
aslında yapamıyorsun kanunen. 25 üzerinde zam yapılınca kiracı da suçlu duruma düşüyor yeni yasaya göre.

yeni sözleşme imzalayıp yeni fiyattan tekrar kiralamış gibi gösterirseniz hukuki olarak da sorun olmaz sanırım.
  • ayin yazari  (09.06.22 20:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.