[]

Galeriden Otomobil Alırken Ödeme Prosedürleri

Selam arkadaşlar.

Galeride 2.el araba beğendikten sonra ödeme prosedürleri nasıl olur?

Notere giderken Taşıt Takas, Noter Güvenli Ödeme Sistemi ya da bankaların da böyle sistemleri var; ödemeyi bunlarla yapmak istemem garip mi karşılanır? Galericiler bu sistemlere alışık mı?

Yoksa güven esasında adama parayı yollarsın galericiyle birlikte noterde işlemleri mi yaparsınız?

Bu konuda önerileriniz nelerdir?

 
Devlet bankasından ihtiyac kredisi çekmiştim. Araç kredisi ile aynıydı. Hangisi uygunsa onu alırdım.


  • 1917  (09.06.22 12:16:19) 
Eksper vs işlemlerden sonra notere gidilir, noter işlemlere başlar, imza aşamasına geldiğinde para alışverişi yapılır.

Satıcı adı ile para gönderilen hesap adı aynı olmalı, dikkat.
  • John Bloor  (09.06.22 13:06:37 ~ 13:07:00) 
aracın fiyatını noterde 'cesitli bahanelerle' dusuk yazdırmak isterlerse kesinlikle kabul etmeyin. ne odedıyseniz onu yazdırın notere.


  • brkylmz  (09.06.22 13:10:48) 
kendini güvene alacak ne varsa kullan. garip karşılayan galeri olursa da başka yerden alırsın araba mı yok.


  • orpheus  (09.06.22 14:03:59) 
Temelde bireysel satıcıdan almak arasında fark yok.

Notere gidiyorsun, satışa engel yok bilgisini alıyorsun, parayı veriyorsun veya eft yapıyorsun sonra herkes imzaları atıyor.

Biz galericiyiz, bizi burada herkes bilir ayağına yatıyorsa temkinli davranmak lazım.

Parayı gönderdiğin hesabın, galerinin hesabı olduğuna dikkat ediyorsun (ruhsatta yazan firma olsun).

Son seferde bir miktarını nakit verecektik, bu kısmını notere gitmeden bürolarında saymıştık makineyle. Sonra da bırakıp notere gittik, EFT kısmını noterde gönderdik. Biraz güvendik açıkçası. Sorun da olmadı.

Karşı taraf her aşamada biz talep etmeden evrakları gösteren açık bir aileydi. Garip tipler olsa noterde verirdim veya arabayı hiç almazdım.
Eminim sizin yazdığınız güvenli ödeme vs. teklif etsem kabul ederlerdi.

Çok az sayıda da olsa düzgün esnaf da var. Onları bulun derim.
  • burfak  (09.06.22 16:27:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.