[]

Tüketici Kredisi mi Taşıt Kredisi mi?

Eğer bir araç almak için 100.000 tl kredi çekecekseniz sizce hangisi daha mantıklı?

Taşıt kredisi faiz oranları çok daha düşük ama onda da kasko zorunluluğu var ek masraf çıkarırlar, aracın üstünde rehin olur, sizi uğraştırır, işleri daha uzun diyenler de var.

Süreç hakkında bilgisi olan arkadaşlar ne derler?

 
ben vaktiyle tüketici kredisi çektim, ama 2. el alacağım için tüketici kredisi çektim. Hani para elimde hazır olsun gerekirse trink ödeyip alabileyim diye.

Onun dışında faizi hangisinin düşükse onu seçerdim. Tabii taşıt kredisinin prosedürü daha fazla
  • anten  (09.06.22 11:59:11) 
İkinci el araçlarda zaten belirli yaş üzerinde taşıt kredisi verilmiyor diye biliyorum. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.


  • fahrenheit456  (09.06.22 13:27:57) 
ben zamaninda ihtiyac kredisi cekmistim ugrasmamak icin.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (09.06.22 14:34:41) 
1 ay önce taşıt kredisi kullandım. yazayım siz kararı kendiniz verin.

- 5 yaş üzeri arabalara çekemiyorsunuz (ay ve gün hesabı yapılıyor. bugün çekseniz 9 haziran 2017 çıkışlı ve sonrası olması lazım arabanın)
- faiz oranı 1,59 yazıyor devlet bankaları ama bu oran için bes ve kaskoyu onlardan yaptırmak şart. kaskoları da pahalı. bunları istemezseniz 1,63'ten kullandırıyorlar. (1,63ten kullandım)
- kredi tahsis, hayat sigortası ve ne alakaysa findex kitlediler. total maliyeti 1800 tl civarı. sizinki de 1300-1500 falan olur tutar daha düşük olduğu için.
- saçma bir durum var. kaskoya şerh düşmeden krediyi satıcıya aktarmıyor banka. e kasko yaptırmak için de aracı üzerinize almanız lazım. burda satıcının alıcıya güvenmesi gerekiyor. (banka, alıcıya kaşeli imzalı bir belgeyi mail atıyor ama adam güvenmeyebilir yine de). aracın satışını aldıktan sonra kasko yaptırıp, şerh düşüyorsunuz banka adına, onu da bankaya yollayınca banka parayı alıcıya gönderiyor.

durum kabaca bu şekilde.
  • brkylmz  (09.06.22 14:39:26) 
Ben de 1 ay önce taşıt kredisi çektim. Devlet bankasından çekmedim. Kasko zorunlu dediler yaptırdım ama normal ücretin 3 katı falandı. Yaptırdıktan sonra baktım sözleşmede bunla ilgili bir ibare yok, birkaç gün içinde iptal ettirdim direkt paramı iade ettiler. Devlet bankasında böyle olmayabilir.


  • anneboleyn  (09.06.22 19:13:21) 
araç taşıt kredili olarak alındığı için araçta bankanın rehni oluyor ödeme bitene kadar. kendi alacaklarını garanti altına alıyorlar. bu sebeple kasko yaptırmak zorundasınız. ancak bankadan yaptırmak zorunda değilsiniz. ben ilk sene bankadan yaptırdım. sonra dışardan yaptırdım. fiyat olarak piyasayla benzerdi.


  • paintov  (09.06.22 22:18:02) 
öncelikle 5 yaş muhabbeti bankadan bankaya göre değişiyor işbankası 10 yıllık araca kredi veriyor.

burada önemli olan aylık ödeme. ihtiyaçta maks. 2 yıl vade var. aylık ödemesi fazla olduğu için mecburen taşıt kredisi çektim 4 yıllık. 1.94. taşıt çekince ilk yıl kasko ve sigortayı bankadan yaptırmak zorundasın. ilk arabam, ehliyetim 2 aylık ve araç 2012 model olduğu için sigorta ve kasko olması gerekenden fazla çıktı bende. kasko 12bin sigorta 2700. 2 yılda ödeyebilirim derseniz her türlü ihtiyaç daha mantıklı.
  • cassey  (09.06.22 23:01:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.