[]

Bu kişinin yazılımcı olma ihtimali?

Düşünün ki bir ilkokula giden bir çocuk 2004 - 2005 yıllarından itibaren tüm harçlığını bilgisayar dergilerine harcıyor, arkadaşlarıyla toplanıp kendince bilim projeleri hazırlıyor, şirket planı kuruyor, 11 yaşında domain ve hosting alarak web sitesi tasarlayıp yayınlıyor, çok basit Windows uygulamaları yazıyor.

Aradan yıllar geçmiş, kendisi 30'una yaklaşmış. Sizce yazılım veya buna paralel bir iş yapıyor ihtimali çok mu yüksektir?


 
olabilir; ama a101'de reyon elemani da olabilir. hayatin kimi nereye getirecegi belli olmaz.

edit: soruyu tam anlamadim. simdi ne yapiyordur sorusu mu bu? yoksa bunlari yaptim yazilimci olabilir miyim? sorusu mu?
  • buenosdias  (09.06.22 10:48:36 ~ 10:49:18) 
Aralarında bir korelasyon yok. Çok kişi tanıdım bu şekilde olup da yıllar geçtikçe bilişimle hiç alakası kalmayan. Ama hiç olmaz demiyorum bir ihtimal devam etmiş de olabilir.


  • kaptan maydanoz  (09.06.22 10:53:25) 
aynı bahsettiğiniz özelliklere sahiptim. 10-11 yaşlarında ne siteler kurdum anlatamam, o yaşta henüz dutluk olan internette buralar değerlenir şöyle şöyle içerikler yapmamız lazımları görüp projeler, siteler geliştirirdim.
saçma saçma kitaplardan yazılım öğrenirdim. ayrıca tübitak'ın her sene bilim yarışmalarına girerdim. annem bilim teknoloji bilgisayar dergilerinin yeni sayısı almayınca ağlardım.

30'uma yaklaştım, yazılımcı değilim. daha iyi bir iş buldum kendime.
yazılımla hobi olarak mobil oyunlar üreterek bi bağım kaldı ki o da amatör seviyede.

haliyle 11 yaşındaki çocuk hep o zamanki kafasıyla kalmaz, çok çok başka uğraş ilgi alanı bulabilir. ben ihtimali düşük görüyorum.
  • patronaj1  (09.06.22 11:11:20) 
merak, disiplinli çalışmaya dönüşmediği sürece bahsettiğin gibi başarılı bir sonuç olmuyor.


  • orpheus  (09.06.22 14:07:53) 
Bu benim çocukluğum.
Hatta siteyi ortaokulda açmıştım :)
Bilgisayar mühendisliği okudum. Ama yazılımcı değilim analistim. Sevdiğim şeyle meşgul olmak mutluluk verici ama sadece koda gömülmek bana göre olmadığını farkedince analistliğe yöneldim.
Sorunuza gelince;
İhtimal yüksek ama herkes ilgi duyduğu işi yapamıyor elbette şartlar el vermeyince.
  • cilekli pasta  (09.06.22 16:23:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.