[]

BES otomatik katılım hk.

Merhabalar, yeni başladığım işyerinde otomatik bireysel emeklilik hesabı açılmış, ben bu bireysel emeklilikten cayma hakkını kullanırsam buraya aktarılan para her ay maaşıma yansır değil mi? Caymak mantıklı mı?

Teşekkürler.


 
cayma hakkini kullanirsan ilk kesilen kisim iade edilir bir daha da kesinti olmaz.
bes'i cok mantikli bulmuyorum ama calistigim sirket de ustune para yatiriyor olsa girer 3-5 atardim. ama sirket katkisi olmadan girmeyi cok mantikli gormuyorum.

  • bay b  (09.06.22 08:29:59) 
Cayma hakkını kullanırsan şimdiye kadar yatan para sana iade edilir. Sonraki aylarda o kesinti olmaz. Yani maaşına yansır. Caymak mantıklı mı mantıksız mı orasını bilemem. Bizde şirket de belli bir miktar bizim adımıza eklediği için ben yaptım. Bir de o para boşta durmasın diye fonda değerlendiriyorum. Öyle bir seçenek ile mantıklı olabilir. Ama bu ülkede neyin ne olacağı hiçbir zaman belli olmuyor. Dün sermaye kontrolü riski arttı haberi vardı Reuters'da. Borsa çöktü bu haber yüzünden mesela. Hisse senedi ağırlıklı fonlar da etkilenir bu durumdan tabii.


  • himmet dayi  (09.06.22 08:30:48) 
BES, eğer kendiniz ilgilenmiyorsanız boşa giden para. Kendiniz bile ilgilenseniz, "ne kadar karlı?", soru işareti...

İptal edip, kendiniz değerlendirin.


.
  • kartallar yuksek ucar  (09.06.22 08:41:56) 
devlet ve şirket katkısı varsa çok kıymetli olabiliyor. vazgeçmeden önce tekrar düşünün.
fonu altın fonu olarak açın ve her ay sizi üzmeyecek bir miktarı bes e kesilmesine müsade edin. ilk aylar belki keşke kapatsaydım diyebilirsiniz ama sonradan hissetmiyorsunuz kesilen parayı ve bir süre sonra ciddi birikiminiz oluyor. ben olsam caymazdım. ayda 300-500tl fazla maaş gelse ya da az gelse sizin için hayati değilse, o para illa ki çarçur olacak cebinize gelince. beste çok hızlı birikiyor ve fonlar ve katkılar sayesinde ciddi bir para toplanıyor. tek başına birikim sizden kesilense orası muallak tabi siz bilirsiniz.

  • erty_ksk  (09.06.22 09:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.