[]

Yunanistan'da ne alalım, ne yapalım, nerelere gidelim?

Sonunda vizemiz çıktı, üç kişiyiz, arabayla gidiyoruz.

Kavala, Selanik, Atina şeklinde gezeceğiz.

Aynı zamanda bu şehirlerde şuraya kesin git dediğiniz müze, restoran, görülecek yerleri de yazabilirseniz harika olur.

Ne bileyim bizdeki gibi müze kart alınıyordur vs. bu gibi pratik bilgiler de işimize yarayacaktır.

 
kavala'da taverna yani balık resturantlarına girip bol bol meze yiyin.


  • nuisance  (08.06.22 23:56:53) 
Akropolis ve Arkeoloji Muzesi diyecegim ama onlari zaten listeye eklemissinizdir. muze kart gibi bir sey yok. ilk Pazar gunleri ucretsiz oluyor ama bu yazin gecerli degil (Eylul-Mart arasi olmasi lazim)

* Ancient Cemetery, www.greeka.com (cokca kaplumbaga goreceksiniz)
* Agora > ancient-greece.org
* Lycabetus tepesi var, merdiven cikmak yormaz diyorsaniz cikinca manzara bekliyor. (gerci teleferik de var sanirim ama ben kullanmadim sahsen) > whyathens.com
* Akropolis manzarasini gormek isterseniz> www.greeka.com
* biraz uzaklasirsak Sounio var (otobus var normalde ama arabaniz varsa daha kolay) > www.visitgreece.gr

restoran cok var, tavsiyem google maps'te yorumlarina bakmaniz, hatta menulerine vb. benim icin bir yerde tzatziki 3-4 euro ise fiyatlar normal kabul edilebilir oluyor. tzatziki indeksi diyoruz buna kendimizce :)

ha az kalsin unutuyordum. "To Nisi" (το νησὶ) diye bir restoran zinciri var burada. eger doya doya yemek ve fix ucret vermek istiyorsaniz burayi es gecmeyin. mezeler ortalama lezzette ama yine de denemeye deger. ev yapimi ouzo, sise bira, icecekler, et, balik, deniz mahsulleri vb her sey. kisi basi ucret senelerdir 13 euroydu, bu sene 14 olmus diyorlar henuz gitmedim.

guneyde (20-30 dk) Pire sehri var, oradan yakin adalara gunubirlik gidebilirsiniz. (Aegina, Agistri, Hydra vb).

Ben Pire'de yasiyorum. eger bira seviyorsaniz Pire'de Mpyrama'ya gitmenizi oneririm (her cesit birayi en ucuza bulabileceginiz yer)

Kavala'ya hic gitmedim, Selanik'e bir defa gittim cok bilmiyorum.

park yeri bulmak cok kolay olmayabilir. Atina merkezde yanlis yerlere sakin ha 5 dakikalik bile park etmeyin, burada polis araci cekmiyor plakasini sokuyor (bayaa gozlerimle gordum sokerlerken) sonra ugrasiyorsunuz. yine boyle Turkiye'den gelen bir arkadasin kiralik aracinin plakasini sokmuslerdi de bi ton ugrasmisti sonra.

ay sonu Muse konseri var. ben gitmek istiyordum sahsen ama seven kimseyi bulamadim. tarihler uyuyorsa, ve seviyorsaniz aklinizda olsun www.viva.gr

onun disinda sorunuz olursa mesaj atin. hemen gormeyebilirim zira bu aralar pek giremiyorum ama illaki cevaplamaya calisirim.
  • supergirl  (09.06.22 13:24:09 ~ 13:25:17) 
Her şey'den önce Atina'ya kadar gidecekseniz Meteora'yı görmenizi tavsiye ederim.

goo.gl

Bir de domuz eti yiyorsanız domuz etinden döner yapan yerler var, acaip lezzetli oluyorlar. denemenizi tavsiye ederim. Reçine şarabı denemeyi de unutmayın, benim favorim: Malamatina 50cl, neredeyse her yerde var.

İyi eğlenceler.
  • Jazz  (09.06.22 15:40:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.