[]

Telif hakkı ödemesi

Selam

Bir müzisyenin parçalarını dinlerken telif hakkını aracı şirkete değil tamamen onun kendisine ödemek istesem, bu işin rayici ölçüsü nasıldır nasıl öğrenebilirim? Spotify youtube gibi alanlara vicdani reddim var da. İnsanların sanatlarından nemalanıyorlar, aldıkları tık ve indirme sayısı yetmezmiş gibi..


 
itunes gibi sistemlerden şarkıyı / albümü satın alabilirsiniz.


  • atom karincanin torunu  (08.06.22 15:08:07) 
iyi de sanatçılar spotify ve youtube'tan, onların sanatçıdan faydalandığından daha çok faydalanıyor. isteseler koymazlar hiçbir yere, paylaşanı da sildirirler.


  • bohr atom modeli  (08.06.22 15:15:11 ~ 15:16:51) 
maalesef öyle bir yöntem yok. spotify'dan dinlemeye devam edip üstüne istersen konserlerine bilet alabilirsin. gitmek zlorunda değilsin neticede. yani gidip de mesela avusturyalı bir grubun avusturya'daki konser biletini internetten satın alabilirsin.

başka türlü de destek olamazsın aracısız. aracısız müzik yok.
  • alperz  (08.06.22 15:18:53) 
Böyle bir şey için Web 3.0'ı beklemen lazım. O da şu an sadece fikir aşamasında. Telifin doğrudan eser sahibine aktığı bir sistem dünyada yok şu an.


  • himmet dayi  (08.06.22 16:33:14 ~ 16:34:12) 
Peki diyelim ki mevzubahis müzisyen kişi benim arkadaşım. Onun diyelim 10 şarkısını dinliyorum, şarkı başına kaç lira ödemem gerektiğini kim belirliyor? Platformlardan şarkıyı kaça satın alıyoruz? Ama satın almak demek aylık kiralamak demek değil dimi?


  • muhayyer divan  (09.06.22 00:14:14) 
bu sektör çok boktan. yayın şirketleri kendi belirliyor üç aşağı beş yukarı. internette yazar kimin ne kadar ödediği. ortalama ücret dinleme başına yarım cent civarında.

orada yayınlasan adamların fiyatına mahkumsun. yayınlamasan adamlar bir yerde senin reklamını da yapıyor sayılır. orada bulunman da gerekiyor. dolaysıyla konsere ve diğer merchandise işlerine abanmak lazım.
  • alperz  (09.06.22 02:07:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.