[]

MS Office ile Libre Office birbiriyle ne kadar uyumlu?

MS Office, abonelik hayvani ücreti ulaştığı için iptal edeceğim. Yerine Libre Office'i kullanacağım.

Merak ettiğim birbiriyle ne kadar uyumlu? Kişisel kullanım açısından problem yok ama birkaç durum söz konusu.

1 - ) Hem evdeki bilgisayarda ofisteki bilgisayarda da Evernote not uygulaması yüklü. Uygulamada kişisel word ve excel dosyalarım var.

2 - ) Tam zamanlıya dönmüş olsak da, zaman zaman evdeki bilgisayardan iş için word ve excel'i kullandığım oluyor. Word'de belli bir formatımız var. Evde LibreOffice Word'den yapıp, ofisteki bilgisayardan Ms Office olarak açacağım.

Bu iki durumda birbirlerini destekler mi?

 
dediginiz gibi kullanmistim (word, powerpoint). ufak tefek format kaymalari, bosluk hatalari filan olabiliyor. bazi karakterleri desteklemeyebiliyor. ofiste actigimda uzerinden gecmek gerekiyordu, ama isimi gordu.
excel'i animsamiyorum, tum formulleri desteklemiyor olabilir.

  • viva paulista  (08.06.22 02:15:43) 
Bu arada iOS kullanıyorsanız Microsoft 365 Bireysel Premium Ayda 15,99 TL, Aile Premium (6 kişiye kadar) Ayda 23,99 TL hala. Ancak premium hesaba OneDrive uygulaması üzerinden geçince bu fiyatlar geliyor. Sanırım Android'de de benzer fiyatlar var yine OneDrive uygulamasında.


  • himmet dayi  (08.06.22 08:00:04) 
@himmet dayi sağolsun bir süredir ben de 15,99 vererek kullanıyorum. Libre ile uğraşmaya gerek yok bence.


  • nhk ni youkosu  (08.06.22 18:33:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.