[]

tencerenin içindeki pilav nasıl kurtlanır?

üç sene önce yaptığım bir pilav 2 hafta sonra kurtlanmıştı. tencerenin kapağı kapalıydı. bu kurtlar nereden geliyor? evde böcek falan yoktu.

ön yargı notu: üç beş saatliğine evden çıkıp ani bir plan değişikliğiyle 2 hafta mecburen eve dönememiştim. bu yüzden 2 hafta tencerede kaldı. pis bir insan değilim.


 
pirinçte lavra vardır, ondandır diye tahmin ediyorum


  • oz suser  (07.06.22 00:39:28) 
Tahıl ürünleri yeterli sıcaklgın ve nemin oldugu ortamda kurtlanır böceklenir. Şimdi diyeceksiniz bu arkadaşlar nerden geldi diye. Bir yerden gelmediler zaten içinde vardılar. Tahıl ürünleri ekolojik dengenin bir parçası oldukları için içlerinde her zaman larvalar bulunur. Hem de binlerce. Pilav dolu tencerenizi tamamen steril bir laboratuvar ortamına bırakmış olsaydınız uygun nem ve sıcaklıkta yine kurtlanacaktı. Mesela kilerde agzı kapalı kaplarda saklanan tahıllara kışın bir şey olmuyorken yaza dogru içinde bir sürü böcek oldugunu görürsünüz. Çünkü yukarıda söyledigim şartlar oluşmuş olur. Bunun çözümü buzdolabıdır. Kalan yemegin içindeki larvaları aktif hale getirmemek için buzdolabına kaldırın. Mümkünse tahıllarınızı buzdolabında muhafaza edin


  • limonlu eksi  (07.06.22 08:05:08) 
Pilav pişerken yumurtaların öleceği sıcaklığa ulaşmış olmuyolar mı?


  • arpaci kumrusu  (07.06.22 09:46:28) 
@arpacı kumrusu geleneksel pişirme yöntemleriyle ölmesi çok da mümkün değil. Çünkü bir pirinci veya bulguru 70 80 derecede 1 saat boyunca kaynatsan hamur gibi olur ve o da pilav olmaz.


  • limonlu eksi  (07.06.22 12:21:47) 
Sudan dolayı diye biliyorum ben. Su, içerisinde birçok mikroorganizma barındırır ve bir şeyde su varsa küflenmeye, bozulmaya açıktır. Bu yüzden yiyecekleri uzun süre dayansın diye kurutuyoruz. Ne kadar pişirirseniz pişirin içindeki su miktarını sıfırlayamayacağınız için bir süre sonra kurtlanacaktır.


  • mungojerry  (07.06.22 12:56:33) 
pismis pilavda mikroorganizma kalmaz. duzgun pismis hicbir yemekte kalmaz.


  • antikadimag  (07.06.22 15:31:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.