[]

Civarınızdaki restoranların doluluk oranı...

Nasıl?

Ben genel anlamda bi boşluk gözlemliyorum. Fiyatların yükselip kalitenin düştüğü mekanlar özellikle bomboş sanki.


 
Genelde restoran için evime yakın bir AVM'ye gidiyorum. Fiyatlar çok yüksek olmasına rağmen Midpoint, Big Chefs orta sınıfa hitap eden mekânlar full çekiyor. Oturacak yer bulmak çok zor. Hafta içi dâhil.


  • hitokiri kenshin  (06.06.22 20:06:48 ~ 20:07:12) 
Hafta sonu Bozcaada’daydık. Mekanlar full dolu. Greek salata diye domates doğrayıp yemekten sonra getirdiler. Meze porsiyonları yarı yarıya azalmış fiyatları *3 olmuş. Tam keriz silkeliyordu mekanlar ortaya 3 meze söyledik köfte (deniz mahsüllerine hiç girmedik) bi şişe şarap 1000 lira hesap geldi. Servis berbattı kızarmış ekmek gelecek dendi salatadan da sonra geldi.


  • naksidil  (06.06.22 20:10:39) 
Full cekiyor her yer, istanbul ici 2 gunde 300km yaptim. Adim atacak yer yoktu.

71 liralik 3. Kopru yolu bile doluydu, gece 2de trafik vardi.
En saplamali meyhanesinden tut dandik cay bahcesine kadar oturacak yer yoktu.

Dandik bir pastaneye gidip kasada 10dk bekledim.
  • divit  (06.06.22 20:54:40) 
Biraz düşüş var.


  • nvidia  (06.06.22 20:56:09) 
mekan var mekan var.
böyle bir analiz için piramidin ortasına bakmak gerek. yani burger king, mc gibi zincir kalitesiz fast food zincirleri ve daha alt lokal işletmelere.

midpoint vs doludur, ya da kadıköydeki publar hafta sonu kalabalıktır ancak kadıköydeki tostçular, markasız dönerciler ne alemde mesela? veya mekan açılma/kapanma sirkülasyonu ne o önemli.

yoksa nişantaşında bi tane the house cafe var, modadaki big chefs kapmış manzarayı, alternatifi yok. buraların kitlesi daha az etkileniyor krizden.
önemli olan hizmet sektörünün genel akıbeti.

benim gözlemim prosiyonlar hem işletmeler hem de tüketiciler nezdinde düştü.
en iyi yerlerde bile sipariş ürünler baya küçük ve daha niteliksiz malzemeyle geliyor.
publarda da gözlemim insanların daha az adet veya daha ucuz ürünler tükettiği.

mangalcıları bile kriz vurdu lol :D
  • rewlack  (06.06.22 21:46:20) 
ağzına kadar dolu.
İstanbul Anadolu yakasındayım eskiden ucuna bakmadığımız yerler şu anda rezervasyon istiyor şaka gibi.

  • roket adam  (06.06.22 23:12:21) 
ankara mekanlar boş gece hayatı bitmiş vaziyette tabi orta sınıf mekanlar için bildiriyorum.


  • sizofren06  (07.06.22 11:39:08) 
İstanbul Anadolu yakasındayım. Her yer full.


  • Mistyimage  (07.06.22 19:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.