[]

Kiracılı ev satın almak

Merhabalar. Bugün içinde kiracı olan bir ev satın aldım. Almadan önce kiracı ile görüştüğümde şehirdeki işinin 4-5 aya biteceğini söylüyordu. Bende evi zaten kiraya vereceğim için sorun etmedim. Fakat şimdiki kiracıyla bir sözleşme yapmak lazım mıdır bilemedim. Yasal olarak kendimizi güvence altına almak için nasıl bir yol izlemiliyim?




 
Neden seninle bir sozlesme yapsin ki?
Hicbir cikari yok :)

Yasal olarak da en fazla cik dersin o da yasal suresini kullanir, sonra cikmazsa mahkemelerle ugrasiyorsun.
  • divit  (06.06.22 19:22:46) 
Kiraciyi cikartmak istiyordan ihtar gonder direkt, 6 ay icinde bosaltir. Bosaltmazsa dava filan ugrasip bosaltir. Evi kiraya vercem deme bana kalirsa


  • fakyoras  (06.06.22 19:28:11) 
@divit sözleşme yapmasının ona ne zararı var ki:) Daha yüksek bir kiradan sözleşme de yapmayacağım. İşi yokuşa sürerse ihtar çekme hakkım var sonuçta. Olduda işi uzarsa kendi aleyhine bir kararda düzeni bozulacak. Dediğim gibi kiracı illa boşaltsın diye bir talebimde yok. Kısa süreli kalacağım dediği için soruyorum. Bu durumda bir sözleşme gerekli mi diye?


  • orin  (06.06.22 19:55:40) 
ihtar çekecekseniz ilk 30 gün yapabiliyorsunuz sanırım. O işe biraz daha detaylı bakın.
O ihtarın bir geçerliliği yok diyen de var.

Sözleşme yapmanıza gerek yok. Siz evi alınca o sözleşmeye de taraf olmuş oluyorsunuz. Böyle diyen bir kanun vardı bir yerde.
  • michael_knight  (06.06.22 20:39:31) 
Ayni fiyattan yaparsan tabi lehine olur ama ayni fiyattan yapmazsin diye dusundum.
Hayatin olagan akisina aykiri.

  • divit  (06.06.22 20:49:35) 
tahliye taahhütnamesi.


  • al sana nick it  (06.06.22 21:35:28) 
Ev aldığımda 1 aya çıkacak olan kiracı 3 ay sonra 1 aylık kirayı vererek zorla çıktı. Kurtulduk diye ses etmemiştim. İsterse süründürebiliyor ev sahibini.


  • neymis  (06.06.22 22:21:58) 
Mutlaka ihtar çekin. İlk 30 gün geçerse 10 yıl beraber olabilirsiniz.. Üstelik mevcut sözleşmeyi kabul etmiş oluyorsunuz.


  • baal  (06.06.22 22:27:41) 
ihtar çekin +1

sonra dua edersiniz.
  • ehti  (06.06.22 23:19:28) 
Sözleşme yaparsanız ve yanında tahliye taahhüdü olmazsa çıkartamazsınız.

6 ay içinde ihtar hakkınız mevcut.

Not:hukukçu değilim tecrübelerimden çıkarımlarımı paylaştım.
  • pofudukayi  (07.06.22 09:28:30) 
Prosüdürü ve hakkınızı kaçırmamak için 30 gün içinde ihtar çekin, adama da haber verin "ya sizle konuştuk 4-5 aya çıkacağım dediniz ama prosüdür için ihtarı çekmek zorundayız yanlış anlama" da diyebilirsin kibarlık olsun diye.

Yeni bir sözleşme yapma, eskisi geçerli zaten, eski ev sahibi ile yaptığı. Siz yeni yaparsanız 10 yıllık hak vermiş olursunuz kiracıya, hem de eski fiyattan diyorsunuz, aman ha.
  • John Bloor  (07.06.22 09:56:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.