[]

Ektomorf vücut gelişim problemi

Sanki hiç gelişim yok gibi. İncecik kollar,incecik bilekler ve yağlı bir göbek...

Nasıl bir yol izlemem lazım?


 
makro takibi yapıyor musun ? progressive overload yapıyor musun ? uyku ve beslenme düzenin sağlam mı, gerçekten olması gerektiği şiddette antreman yapıyor musun ? hareketlerin formu doğru mu ?

tüm bunları cevabı evet ve gelişim olmuyorsa zaten çok ciddi bir sistemsel sorunun vardır günden güne kilo kaybedersin. çok başka dertlerin vardır.

ektormorfsun diye bu gelişmeyeceksin anlamına gelmiyor ama 0.8 oranında gelişeceksin. genetik avantajlı birinin 12 ayda sahip olduğuna sen 15 ayda sahip olabilirsin. bu ektomorf-mezomorfa takılmak manasız.
  • orpheus  (06.06.22 19:38:59 ~ 19:39:54) 
Burada sana soracağım tek bir soru olur: Günlük en az 3000-4000 kalori alıyor musun almıyor musun? Almıyorsan bi gelişim göremezsin. Ayrıca vücut tipi olayı tamamen hikaye şimdi bu adam Ektomorf mu endomorf mu mezomorf mu nedir? ibb.co Sen yeterli kaloriyi alırsan almazsan ya da fazlasını alırsan vücudun ona göre şekillenir, geri kalan her şey anlamsız. Seni tenzih ediyorum ama adam bana da soruyor gelişim göremiyorum ne yapayım diye, bugün ne yedin hesap edelim diyorum adam 1500 kalori almış, 1500 kaloriyle kas inşa etmeye çalışıyor, böyle çok insan var. Yani yemek yemekten tiksinecek duruma gelmediğim sürece kas inşa etmen neredeyse imkansız.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (06.06.22 19:46:17 ~ 19:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.