[]

fazla vitamin mineral takviye tüketimi zararları nedir

30/erkek, spor yapıyorum. biraz solgar bağımlısıyım, denk geldikçe şunu da alayım bunu da alayım derken şu an kullandığım bir avuç besin takviyesi oldu.

bir kısmı temel herkesin kullandığı b12, omega 3 vs.. bir kısmı zihinsel fayda sağlayan tyrosin, neuro-nutrient, huperziya, fosfaditilserin gibi. toplamda 13 adet takviye alıyorum. ben bunların çok etkili/ağır şeyler olduğunu düşünmüyorum 1,5 lt su ile tüketsem yeterli gibi geliyor fakat kaçırdığım olumsuz bir durum var mı acaba?

tek seferde alıyorum hepsini ikiye/üçe bölsem mi acaba? tek seferde pratik oluyor.

B12
Multi vitamin
Biotin
Niacin
B6
Magnesyum
Selenium
Folate
Tyrosine
Cal-mag-zinc
Lipotropic factors
Fosfaditilserin
Huperziya

 
House tekrar izliyorum. eksik olması da fazlası da zarar +1.

çocuk engelli annesine bakıyor ve anne sadece tek tip besleniyor. sonra hastalanıyor, bakıyorlar ki vitamin k eksiği var.

adam iç kanama geçiriyor. bakıyorlar b vitamini fazlası var, vs.
  • gabe h coud  (06.06.22 18:13:58 ~ 18:14:26) 
Bir yerde okumuştum günlük 5 taneden fazla vitamin takviyesi almayın diyordu. Tabiki en önemlisi tahliller sonucunda ihtiyaç okunanları almak.


  • astronom bey  (06.06.22 18:26:02) 
neye göre bu vitamileri alıyorsun ? mesela B12 eksiğin var ama sen gidip siyanokobalamin alıyorsan bu en çöp formu ve biyoyararlanımı nerdeyse yok. hidroksi veya metilkobalamin alsan çok daha etkili. vs. vs. böyle detaylar da var. vitamin deyip geçemezsin.


  • orpheus  (06.06.22 19:41:45) 
aile hekimine gidip çok spor yapıp destek ürünü kullanıyorum diyin karaciğer fonksiyon testleri ister. ama yazın buraya bence bozulmuştur değerleriniz. böbreklerde taş riski de arttı. bunlar teorik bilgi tabii. fakat bu sekilde 10 sene yaşarsanız bu riskler gerçekleşir.


  • gatherer  (07.06.22 18:59:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.