[]

Hp omen 90+ cpu derecelerinde

Hanım origins oynuyor. Bir baktim cpu arada 100lere fırlıyor.
Fan max yaptım, maksimum processer poweri 98e cektim.
Simdilik 90 civarlarinda takiliyor, cok seyrek bazen 100 oluyor.
Hava cok sicak. Altinda dandik bir fan var eskiden kalma.

Laptop 15 aylık hala garantili yani.

Tavsiyeler? 15 ayda thermal paste bir şey olmaz bence. Fanlari hic temizlemedik, açmadan spray hava tutsak olur mu?

Başka öneri var mi?

Hp omen 15-en0133nf
Ryzen 7 4800h
Rtx 2060

 
www.youtube.com

ısı değerleri normal, videoda 5.39'da 92 derece görmüş.

öneri olarak kaliteli bir ek soğutma fanı kullanmış. onda da 79 dereceye kadar düşürebilmiş gösterdiğine göre. ürün bu:

www.amazon.it

bende de bunun 3070'li modeli var. 90 üstü takılıyor hep. soruna yol açacağını düşünmüyorum. gördüğüm inceleme videolarında hemen her laptop 90 100 aralığında çalışıyor.

bu arada videodaki performance, balanced dediği ayarlar hp'nin uygulamasından doğrudan ayarlanabiliyor, kurmadıysanız öneririm:
www.hizliresim.com
  • sarahkerrigan  (06.06.22 20:43:36 ~ 20:45:10) 
İşlemciyi Max. Boost Clock (Up to 4.2GHz) yerine base frekansta (2.9GHz) çalıştırırsanız ısınma sorununu çözersiniz. Darboğaz olacağını sanmıyorum güçlü bir işlemci.


  • dr doofenshmirtz  (06.06.22 21:03:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.