[]

otomobil fiyatları

piyasada sıfır araç yok, olsa bile fiyatlar uçuk olduğu için erişmek kolay olmuyor. ayağımızı yerden kessin yeter diyerek 2008-2009 model otomatik araç bakıyoruz ancak fiyatları görünce çıldırmamak elde değil. insanlar ağır hasar kayıtlı 15 yaşındaki araçları 200 bin tl'ye ilana koyuyorlar. bu parayla geçen sene sıfır egea alınıyordu. tamam enflasyon ve kur korkunç şekilde arttı ama bu kadar olmamalı bence. ne düşünüyorsunuz? araç almak için çip krizinin sona ermesi ve ülkedeki şartların olgunlaşmasını beklemek daha mı mantıklı?

teşekkürler


 
çip krizinin sona ermesini ve ülke şartlarının olgunlaşmasını beklerseniz en az 2-3 yıl beklemeniz gerekir. bu süre sonunda beklentilerinizin karşılanacağının da garantisi yok bu arada çünkü olaysız bir şekilde seçimlerin yapılıp hükümetin değiştiğini varsaysak bile ülkeye verilen ekonomik zarar o kadar büyük ki gerçek manada bir rahatlama beklemek bence en az 5-6 sene için pek gerçekçi değil. ha çok istenirse yapılır belki ama 3-5 yıllık yalancı bahardan sonra öyle bir bataklığa saplanırız ki bugünü mumla arayacak hale geliriz.

kısacası mevcut ekonomide bence almak istiyorsanız üçe beşe bakmadan alın. durum ne yazık ki ortada. 6-7 sene üzülmeden kullanabileceğiniz bir araç alabiliyorsanız bence almalısınız, en azından o açıdan kafanız rahat olur. yoksa dediğim gibi 2-3 sene boyunca beklemek gerekebilir; bu süre dolduktan sonra da öyle ha diye alamayabilirsiniz daha iyiye gideceğinin garantisi yok çünkü. bugün 300 çok geliyor (ki anlıyorum) ama yarın aynı araç 400 olacak maalesef.
  • der meister  (06.06.22 10:46:30) 
araç almak için bence hiç beklemeye gerek yok. (git: 1521431) 40 gün önce de aynı soruyu ben sormuştum. ekimde 450k ya sıfırını almadığım araç için tüm cesaretimi topladım ve
760k gittim aldım. 100k faiz ödeyeceğim 3 yılda. şu an sarı sitede en düşük ilan 950k oldu bile!

resmen çıldırmamak elde değil, çip krizi düzelse bile ekonomik kriz için en kötü 1 yıl var. Seçimlere kadar bu iş böyle gidecek ve fiyatlar maalesef hergün biraz daha tırmanacak.
  • al basmadan donu var  (06.06.22 10:50:43 ~ 10:51:04) 
martta stok olarak 335bine clio aldım. şu an 435bin tl. orta paket bir çok özelliği yok. çip krizi artı türkiye piyasası sebebiyle fiyatlar bu durumda. çip krizi biterse rahatlama olur ancak araç fiyatlarının inmesi için ekonomik krizin sona ermesi lazım.
bunun bir cevabı yok almak en mantıklısı bence.

  • mikahakkinen  (06.06.22 11:51:48) 
Ekşide başlık vardı, çoğunu okudum. Almayıp bekle diyen de var, bugün almazsan yarın daha da pahalı olacak diyen de var. Ben ikinci taraftayım. Bugün için pahalı dediğimiz rakama ne yazık ki önümüzdeki günlerde "çok iyi fiyatmış" diyeceğiz. Ben dedim. 274.000 TL'ye Polo kaçırdım. 1-1,5 ay falan oluyor. Şimdi aynı pololar 350.000 TL.


  • birşeylersoracağım  (06.06.22 12:16:17) 
Çip krizi yakında biter ya da demand/supply noktasını olur. Genel olarak enflasyon ortamında çoğu şeyin satışı düşecek, arabalarda vs de öyle. Haliyle talep de azalacak. Biz mesela bayadir çip krizi yasamiyoruz.

Bu noktada beklentiniz cip krizi sonrası fiyatlar düşecekse bence hayal olur. Fiyat düşmez, kampanya vs belki ama yükselen fiyat düşmez. Ama o noktaya geldiğinizde de fiyatlar liraya göre artmış olacak çünkü Türkiye.

Ha yok ben 5-6 sene araç almadan beklerim, Türkiye'nin geleceğine güvenim var derseniz ok ama 2-3 senede çözülüp rahatlayacak bir ortam yok.
  • logisticsmanager  (06.06.22 13:34:57) 
Araç lojistiği (gemi) sektöründe birisi olarak şunu söyleyebilirim, covid sonrası inanılmaz bir geri toparlanma var. Gemiler full hatta eskiden sadece tahliye yaptığımız limanlardan yükleme bile yapmaya başladık. Gemi kiraları günlük 8k Usd’den 32k Usd’ye kadar çıktı. Bu nedenle taşıma maliyetleri çok arttı.

Ülkeye sürekli araç girişi oluyor ancak birçok firma döviz kaynaklı artışı öngöremediğinden kendi sahalarında stok tutmayı tercih ediyor. Bayilerin listesine düşen araçlar aslında aylar önce gelmiş araçlar. Bunları da zaten hemen ya galeriler yada listeye düşmeden filo firmaları kapatıyor. İşin diğer yönünde ise bu yoğun talebe karşı çip krizi nedeniyle çoğu fabrika üretimi arttırarak cevap veremiyor.
  • Northern Mariner  (06.06.22 13:43:07) 
merhaba ,

bence bu olay fazla abartılıyor. tamam 2022 yılında araç lüks değil ihtiyaç ama ben bu arabalara 200k tl versem kafayı yerim hakkı değil çünkü. aynı şekilde diğer alışverişlerimden de kıstım. şehir içi ulaşım için küçük bir motor aldım. eğer 200k para verip bu dandik arabalayı alırsam bu zulmu desteklemiş olacakmış gibi hissediyorum. şu an yaşanan şey zulumden başka birşey değil çünkü. ben olsaydım (iş hariç) kişisel kullanım içinse eğer farklı alternatiflere yönelirdim. gerçi herkes benim gibi düşünse fiyatlar bu kadar yüksek olmazdı. yukardaki hesaplar 'yarın daha pahalı olacak alıyım en iyisi' dediği için satan adamda 200kya satıcak cesareti kendinde bulabiliyor.
  • ishak77  (06.06.22 13:51:17) 
Bugün VAG grubunda satış temsilcisi olan tanıdıkla bunu konuştuk. 2025'e kadar otomobil piyasası düzelmez dedi.


  • lancelot du lac  (06.06.22 17:14:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.