[]

Yanlış mı yapıyorum? -Sağlıklı beslenme

Merhaba,

Ben normalde günde bir ekmek yiyen, fast food seven biriydim. Şuan da amacım hem sağlıklı beslenmek hem de çok fazla olmasa da biraz kilo vermek. Kilo verdikten sonra da bu düzen devam etsin isterim. Ekmek ve fast food hayatımdan çıktı. Ama bu seferde kilo veremez miyim endişesi taşıyorum.

Yaklaşık 1 aydır kahvaltıda olmak üzere sadece bir dilim ekmek yiyorum. Kahvaltıda sorun yok ancak akşam yemeği kafamı karıştırıyor. Bir tabak sebze, bakliyat vs yiyip yanına da 2-3 köfte, yarım göğüs tavuk eti vs yiyorum. Ancak sağlıklı beslenme hesaplarına vs baktığımda sebze yemeklerini bile kaşıkla sayıyorlar. Domates bile 3 dilim falan var. Porsiyonları gözüme çok küçük geliyor. Ben onları yesem doymam. Doymayınca da bozarım o düzeni gibi geliyor bana ama ben mi hata yapıyorum acaba bir tabak yemek yemekle? Söylemem gerekir ki sadece 2 öğün besleniyorum.

 
bu programı kafana göre mi uyguluyorsun? yani önce bir diyetisyene ve doktora gidip kilolu olmanın bir sebebi var mı öğrenmen ve vücudunun ihtiyacına göre bir diyet listesi uygulaman daha sağlıklı olur. ayrıca yürüyüş, fitness, yüzme, bisiklet vb bir sporla desteklemen de fayda sağlar


  • paintov  (05.06.22 12:31:37) 
@paintov kilolu değilim sadece sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Diyetten ziyade beslenme tarzımı değiştirmek niyetim. Spor yapıyorum.


  • mysticriver  (05.06.22 12:50:02 ~ 12:50:55) 
o iki öğünü öğlen ve akşam olarak değiştirerek işe başlayabilirsin. yemek penceresini dar tut yani. öğleni 1'de ye. akşamı 6'da ye. başka da bir şey yeme gün boyunca. böylece 18 saat aç, 6 saat tok olacaksın. açlık durumunda salgılanan hormonlardan faydalanacaksın. tokluğun zaten bir faydası yok.


  • alperz  (05.06.22 13:03:02) 
Şuradaki önerileri dikkatle takip edin: instagram.com


  • kaptankedi  (05.06.22 14:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.