[]

Ankarada kiralik ev - kira artisi

Merhabalar,

Ankara Batikent`te 3+1 evimiz var. Icindeki kiraci 8 sene önce 600tl den basladi (cevre evlere göre daha düsükten basladi) ve her sen tüfe oranina göre arttirdik ve su an 1435 tl den oturuyor. Sahibinden.com sitesinden baktigimda ayni mahallede 3+1 evler 3500-5000 tl arasinda degisiyor. Hatta su an en düsük 4250tl.

Kendisi ile konustum ve kirayi mevcut duruma revize etmek adina 3000tl yapmak istedigimizi söyledim. Tabii o da yasal olarak tüfe oranina göre arttirabilecegimizi söyledi. Onun teklifi 2200tl.

Hatta ayni semtte kendisinin iki evi oldugunu (bunu yeni duyduk!) bizim evimizden daha güzel evler oldugunu ve onlarda da 1450 tl den kiraci oturdugunu, o da tüfeye göre artis yaparak 2200 yapacagini söyledi.

5 seneden sonra kira bedeli tespit davasi acilabiliyor. Bunu belittim, "acabilirsiniz tabii" dedi.

Ayrica söyle bir yasa oldugunu okudum

“Kiracının veya birlikte yaşadığı eşinin aynı ilçe veya belde belediye sınırları içinde oturmaya elverişli bir konutu bulunması durumunda kiraya veren, kira sözleşmesinin kurulması sırasında bunu bilmiyorsa, sözleşmenin bitiminden başlayarak bir ay içinde sözleşmeyi dava yoluyla sona erdirebilir.”

Edindigim izlenime göre kendisi 2500tl de anlasmaya razi olacak ama bu miktar da bize düsük geliyor. Kirayi emekli babam aliyor, kendisi de memur emeklisi. Su anda emekli maasi ve bu kira geliri var. Yani öyle bir sürü evi olup kira ile gecinen zengin insanlar degiliz. Pahalilik varsa babama da var.

O civarlarda oturan yazarlar vardir. Bu durumda yazar arkadaslarin görüslerini almak istiyorum.

Simdiden tesekkür ederim.

 
bence dava aç. duyuruda biri tam rayiç bedel olmuyor bir tık altı oluyor dedi ama 3500 olur herhalde. daha bilgili birileri vardır muhakkak. zaten 5 yılı geçmiş, iyi tavrına rağmen hala "açabilirsiniz tabii" kafasındaki birine yapıştır geç davayı.


  • black mamba  (04.06.22 22:20:06) 
böyle tavırdaki birisine dava açın. yukarıda yazdığınız madde doğru, bir avukatla çalışın. sizin canınız sıkılacağına onun canı sıkılsın.


  • nuisance  (04.06.22 23:33:58) 
aklıma geldi. belki 5 yıldan sonra geçen 3 yıl için de fark alabilirsiniz. zam yapılmamış sonuçta 5 yıl sonra. emin değilim tabii.


  • black mamba  (05.06.22 00:47:25) 
Dava açıp farkları da alabileceğini söyle. Kendin muhatap olma bir avukata arat.

Rahatını bozmak için de satılık ilanı ver. Bir emlakçıyla anlaş evi göstersin taliplilere. Bu şekilde de rahatı bozulur.

Evi satacağım deyip ağır tadilat olacak de. Böylesine böyle davranmak lazım.
  • nvidia  (05.06.22 00:54:13 ~ 00:54:25) 
Bir kiracı olarak acımadan dava açmanı dilerim.


  • mirty  (05.06.22 09:31:17) 
@black mamba 5 yildan sonra da zam yapildi ama hep azar azar, zaten cevreye göre düsük baslamisti o nedenle hep düsük kaldi.


  • painted bird  (05.06.22 15:18:56) 
"sizin canınız sıkılacağına onun canı sıkılsın.", "Rahatını bozmak için de satılık ilanı ver." falan bunlar nasıl ruh hastası söylemler yahu? bir işe de yaramaz kendi kendinizi uğraştırıp sinirinizi bozduğunuzla kalırsınız bu yöntemlerle. direkt mahallenin serserilerine ya da mafyaya verin bari 3-5 bişey onlar gidip tehdit etsinler. hiç olmazsa daha kısa sürede sonuç getirecek ve daha garantili bir yöntem sdfsgdfs.

kiracınız yanlış veya illegal bir şey yapmamış. 5 yıl dolunca dava açma hakkınız varken açmamışsınız. söylediğiniz diğer madde için de yine dava açacaksınız zaten öyle çat diye çıkartamazsınız. tekrar bir deneyin pazarlıkla çözmeyi, çözemezseniz vakit kaybetmeden açın davayı. dava açtıktan sonraki süreç için aradaki farkı da alırsınız masraflarla birlikte. sonra 10 yıl dolunca da zaten çıkartırsınız kiracıyı. "legal olarak" başka yapabileceğiniz bir şey yok maalesef.

ekleme: bir hukukçuya danışıp kira tespit davası ya da aynı belediye içinde ev olma muhabbetinden hangisi ile daha kolay sonuç alabileceğinizi öğrenin davayı ona göre açarsınız.
  • hadsafhada  (05.06.22 16:21:08 ~ 16:48:43) 
@hadsafhada evet söylediginiz yöntemler var secenek olarak sadece biliyorum.
Ben 3000 de israr etmeli miyim onu tam kestirememistim cünkü vicdansizlik yapmak istemiyorum ama kisi benim evimde oturup kendine de ayni semtte ev alip onu da yüksekten kiraya verdiyse bu durumda da hakkimi yedirmek istemiyorum acikcasi. Kendi evi varsa orada oturan kisinin 1450 ödedigine zerre kadar inanmadim cünkü

  • painted bird  (07.06.22 15:05:10) 
8 yıl olmuş tespit davası açabiliyorsun sonuçta. piyasası neyse onu al bence. vicdansızlık değil. 2 evi olan insan sonuçta. ihtiyacı yok. babanın 2 evi var mı? yok. babandan iyi durumu.


  • black mamba  (07.06.22 15:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.