[]

Tek vitesli bisiklet bakımı?

Yazlıkta kullandığım tek vites katlanır bisikletim var, Decathlon'dan almıştım. Her yaz başında lastiğine hava basıyorum, zincirini makine yağı ile yağlayıp kullanıyorum 8 yıldır.

Bir kez frenleri değişti, şu an problemi yok. Çelik kadroya sahip bisiklet. Katlanır kısımlarını da yağlıyorum. Ama sanırım bu yeterli değil.

Baştan sona temizleyip düzgün bir yağ ile bakımını yapmak istiyorum. Ne önerirsiniz?

 
bilmemne sarı güç + yavaş akan su içe güzelce yıka. mekaniğini de zincir yağı ile yağla. maliyetin 100 lira olur.


  • alperz  (04.06.22 23:06:17) 
Gercek bir bakim icin tum bilyalar sokulmeli kontrol edilip yaglanmali, bunu da sen yapamazsin en az 2 tane ozel alet lazim. Benim gibi issizler yapiyor.

Normal yagla hayatina devam et.
Zinciri arada bir temizlemeyi unutma.
  • divit  (05.06.22 01:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.