[]

tayland hakkında önerileriniz

temmuz başında 15 günlük solo bir tayland gezisine çıkıyorum. uçak direkt bangkok'a gidiyor bu sebeple 2 gün bangkok, kalan 12-13 gün ise phuket olarak planladım. (planımı değiştirebilirim gerekirse).
internette aramalarda bulamayacağım fakat hayat kurtaracak veya gezimi güzelleştirecek neler var?
bir de pattaya'ya gitmeye değer mi yoksa doğrudan phuket'e gitmek daha mı akıllıca olur sizce?
phuket'te konaklayacak yer önerileri de çok makbule geçer :) konaklamayı patong bölgesinde yapacağım gibi görünüyor şimdilik

 
havaya dikkat edin derim, bizdeki yaz aylarında oralarda ara ara şiddetli sağanaklar olabiliyor.

pattaya bence çok gitmeye değer bir yer değil. çoğunlukla yiyip içip taylandlı çirkin eskortlarla takılan batılı orta yaş üstü turistle dolu. her yer pislik vs.. mercan adaları dalış filan güzel gerçi ama muhtemelen phuket'te de benzer işler vardır. ben olsam bangkok'a en az 3 gün ayırırdım, 2 gün biraz kısa gelebilir.

özellikle bangkok'ta her yerde pazarlık yapın, satıcılara trip atın, fahiş fiyat çekenlere arkanızı dönüp gidin. çoğu esnaf ilk söylediği fiyatın 3'te birine falan iniyor :) esnafı taksicisi biraz kazıklayacak adam arar modda, ona dikkat edin. tuk tuk denen motordan bozma taksimsi araçlar var, turistik olarak isterseniz binin ama bilin ki pazarlık yapmazsanız kazıklanacaksınız :) ben olsam uber'den şaşmam.

eeeö böcek yiyecez modunda gelen turistler oluyor, tayland mutfağının o işlerle pek alakası yok. bangkok'ta çok güzel bir deniz ürünleri restoranı vardı devasa bir yer, hala duruyorsa öneririm çok değişik deniz canlıları var. onun dışında netflix'te chef's table'ın sokak ürünleri yapanlarla çektiği serisinde bangkoklu bir teyze var, oradayken gitmediğime üzülmüştüm, ona da bi bakardım ben olsam :). tayland'da yemeklerde hemen her yerde coconut yağı kullandıkları için yemeklerin tadı biraz ağır gelebilir. gitmeden önce gaviscon tarzı bir şeyi de çantaya atmakta fayda olabilir.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. iyi gezmeler :)
  • gibicibicis  (04.06.22 13:22:50 ~ 13:23:58) 
(bkz: phi phi)


  • Bruce  (04.06.22 13:33:20) 
bangkok'da
lebua otelin tepesindeki sky bar'da bir içki için (hava kararmak üzere iken gidin).
www.youtube.com

akşam khosan road'a gidin ve sokak partilerine katılın.
  • faithless  (04.06.22 18:02:20 ~ 18:03:14) 
Ben 16 gunde kambocya + tayland yapmistim. Kambocya'ya bir tek siem reap'teki tapinaklar icin gitmistim, iyi ki gitmisim diyorum.

Bangkok(direkt sinira) > siem reap > phuket > chang mai > bangkok yapmistim.

Phuket icin google maps'e de eklenebilen beach haritasi vardi, en guzelden en kotuye gore siraliyordu beachleri, onu google maps'e eklemeni oneririm.

Patong en mantikli yer kalmak icin, ordan her yere gidebilirsin. 2.secenek de karon beach olur ama patong daha ideal bence. Motosiklet kiralamani oneririm az da olsa biliyosan, ehliyete gerek yok, polis cevirirse 5-10dolar bagisla hallediliyor, bi belge veriyolar :). Hotel sole - deva suites, bu ikisinden birinde kalmistim ben sahibi kanadali yasli bi ciftti baya guzel yerdi. Booking yorumlari cok iyiydi.

Tapinaklari seviyosan bangkok'tan ayuthhaya diye bir yere gunubirlik gidebilirsin, pisman olmayacagin bir yer.

Bangkok: eksisozluk.com

Chang mai: eksisozluk.com

Ayuttaya: eksisozluk.com
  • fakyoras  (04.06.22 21:47:32 ~ 21:48:44) 
Ben de gidiyorum temmuzda 23 günlüğüne. Şöyle bir plan yaptım

Bangkok>Phuket>Phi Phi>Ao Nang>Ko Pha-Ngan>Ko Samui>Chiang Mai>Bangkok
  • synesthesia  (06.06.22 12:56:06 ~ 12:56:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.